Video näyttää pysäköinninvalvojan karmean työpäivän – IS: 15-vuotias poika löi, 45-vuotias isä karkasi nykien hinaajan kourista

Parkkisakkojen antaja saa työstään harvoin kiitosta. Kuvituskuva. Armi Suojanen

toimitus

Helsingin kaupungin pysäköinnintarkastajajoutui rajuun tilanteeseen työssään, kun hänen sakottamansa auton omistaja ryhtyi aggressiiviseksi. Tapauksesta kertoo Ilta-Sanomat

Pysäköinnintarkastajaantoi samalle miehelle jo 18. pysäköintivirhemaksun. Hän ei ollut maksanut yhtäkään aiempaa. Tarkastaja kutsui kaupungin ohjeen mukaan paikalle hinaajan, joka laittoi auton nostimeen kiinni. Sen jälkeen paikalle ilmestyi toinen auto, josta ulos tulivat kiinni olleen auton omistaja, hänen 15-vuotias poikansa ja vaimonsa.

Videolla perhe ajaa paikalle kohdassa 1:20.

Mies kävi aggressiivisen sananvaihdon jälkeen valvojan kimppuun ja huitoi hänen kameransa ja kämmentietokoneensa maahan ja ruhjoi niitä. Hän myös töni, potki ja löi valvojaa.

Videolla näkyy, miten mies hyppää autoonsa, kaasuttelee voimakkaasti ja lopulta onnistuu riuhtomaan autonsa pois hinaajan otteesta.

Tämän jälkeen 15-vuotias poika ja hänen äitinsä tarraavat tarkastajaan kiinni. Videolla kohdan 5:45 jälkeen näkyy, miten poika kaataa valvojan maahan ja lyö häntä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 15-vuotiaan pojan virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hän teki rikoksen nuorena henkilönä.

45-vuotias isän tuomittiin vahingonteosta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen. He joutuvat maksamaan pysäköinnintarkastajallekivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 600 euroa. He joutuvat korvaamaan myös pysäköinninvalvojan 900 euron oikeudenkäyntikulut.

Muokattu: 6.7. klo 10.35:Uhri oli pysäköinnintarkastaja, ei pysäköinninvalvoja.