Sinilevä kukkii normaalia runsaammin – näillä keinoilla voit tunnistaa sinilevän

Kuvituskuva. Teemu Vestovuo

toimitus

Sinileväkukintojen määrä valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikoilla on lisääntynyt. Ajankohtaan nähden sinileväkukintoja esiintyy normaalia enemmän.

Hieman sinilevää esiintyi 31:lla ja runsaasti seitsemällä havaintopaikalla. Erittäin runsaita sinileväkukintoja on ollut neljä, kerrotaan Suomen ympäristokeskuksen tiedotteessa.

Suomenlahden ja Saaristomeren rannikolla on paikoin havaittu runsaasti sinilevää. Myös Suomenlahden avomerialueilla on kehittymässä sinilevien pintakukintaa, joka voi voimistua jos sää pysyy tyynenä ja vesi lämpenee. Sinilevien kukintakausi on käynnissä Etelä- ja Lounais-Suomen merialueilla. Kukinnat ovat Itämerellä yleensä runsaimmillaan heinä-elokuussa.

Runsas määrä sinilevää muodostaa tyynellä ilmalla veteen vihertäviä tai kellertäviä levälauttoja ja sitä kasautuu rannoille.

Jos levämassa hajoaa tikulla kokeiltaessa hippusina veteen, kyseessä voi olla sinilevä. Jos levä jää roikkumaan keppiin, kyseessä on jokin muu kuin sinilevä. Vesilasissa sinilevät nousevat pintaan vihertävinä hippusina noin tunnin kuluessa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kuvat: Kaupasta saa nyt sinilevätestejä – pulppuaa, vaahtoaa, höyryää ja voi syövyttää
    1.7.2018 8:15
  2. Sinilevä tappaa koiria vuosittain – tästä tunnistat oireet
    27.7.2017 20:30
  3. Järvien sinileväkukinnat lisääntyneet – näin tarkistat lähijärvesi levätilanteen
    6.7.2017 19:03

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut