Yritys keksi vaihtoehdon hallituksen aktiivimallille – "Aika usein työntekijä vakinaistetaan"

Pienistä työtehtäväpuroista voi virrata kokoaikainen työpaikka. Työllistämispalveluja tarjoava SunUra Oy on rakentanut Tyonvalitys.fi-sivuston, jonka keskeinen idea on helpottaa yritysten työn ilmoittamista matalalla kynnyksellä ja tekijöiden löytämistä niin pieneen kuin suureenkin työrupeamaan. Tarkoituksena on myös koota pieniä työtehtäviä ja muodostaa niistä kokonaisia työtehtäviä.

Työnantajat ilmoittavat sivustolle avoimista työpaikoista, ja työntekijät voivat hakea samasta paikasta töitä. SunUra toimii työnantajana, vastaa työtehtävien kokoamisesta ja tekee työntekijöistä vuokrasopimukset yritysten kanssa.

– Tähän asti työntekijöiden ei ole kannattanut ottaa vastaan osa-aikaista työtä, eivätkä työnantajat ole löytäneet lyhytaikaisiin osa-aikaisiin tehtäviin työntekijöitä. Aktiivimallille löytyy myös vaihtoehtoja. Tämä on win-win-tilanne, jossa luodaan mahdollisuuksia tehdä työtä ja synnytetään uusia työpaikkoja, SunUran toimitusjohtaja Timo Haapoja kertoo.

Monelle yritykselle ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on iso kynnys. Se madaltuu, jos työllistäminen voi olla ensin osa-aikaista esimerkiksi kysyntähuippujen aikana. Kerran perehdytetty työntekijä ei vaihdu jatkuvasti.

Kynnys palkata ensimmäinen työntekijä on korkea.

– Aika usein vuokratyöntekijä vakinaistetaan yritykseen, kun on nähty puolin ja toisin, että asiat sujuvat.

Timo Haapojan mukaan SunUran toiminta poikkeaa alan suurista toimijoista siten, että yritys vuokraa työvoimaa pitkäkestoisiin työtehtäviin eli kuukaudesta vuoteen.

SunUran liiketoiminnaksi kehittämän mallin taustalla on osittain sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama työpankkikokeilu. Työvoimahallinnon työkalupakkiin systeemi ei päätynyt.

– Palvelussamme on paljon työpankin elementtejä, mutta osa-aikatyön problematiikkaa siinä ei ollut ratkaistu, Timo Haapoja sanoo.

Tyonvalitys.fi-palvelua kehitetään koko ajan. Siitä aiotaan tehdä myös mobiiliversio.

SunUra tuottaa vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien ihmisten työllistämispalveluja useille kaupungeille.

– Vuokratyö on siinä tärkeä väline. Vuosien varrella on opittu, että vaikeasti työllistettävien meno suoraan avoimille työmarkkinoille ei oikein onnistu, Timo Haapoja kertoo.

Yritys ei saa julkisia työllistämistukia, vaan toimii täysin markkinaehtoisesti ja -lähtöisesti.

SunUra Oy

Toiminnan keskiössä on tehokkaiden työllistämispalveluiden tuottaminen yrityksille, julkiselle sektorille sekä muille työllistämistoimijoille.

Yritys on työllistänyt pääasiassa haastavassa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä ja se tarjoaa laajasti erilaisia työllistämistä tukevia palveluita.

Palveluihin kuuluvat henkilöstövuokraus, rekrytointi, erilaiset alihankintatyöt, buukkaus sekä konsultointi.

Toimistot sijaitsevat Porvoossa, Hämeenlinnassa, Vantaalla ja Lahdessa, mutta yritys toimii koko Etelä-Suomen alueella.

SunUra on tarjonnut sopimuspohjaisesti pitkäaikaistyöttömien työllistämispalveluja muun muassa Porvoon kaupungille.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut