21-vuotias pakotti 14-vuotiaan anaaliseksiin puistossa – hovioikeus piti tuomion ennallaan

Helsingin hovioikeus piti voimassa albanialaisen miehen saaman kahden vuoden vankeustuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tekohetkellä 21-vuotias mies pakotti 14-vuotiaan tytön kanssaan anaali- ja suuseksiin Helsingissä Kaisaniemen puistossa kesällä 2015. Tyttö joutui myös tyydyttämään miestä käsin.

Mies ja uhri olivat tavanneet Helsingin rautatieasemalla, josta he olivat ystävineen päätyneet Kaisaniemen puistoon. Puistossa mies oli suudellut tyttöä, kosketellut häntä rinnoista ja ollut hänen kanssaan sukupuoliyhteydessä. Uhrin ystävä todisti tapahtumat lähietäisyydeltä.

Mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa helmikuussa kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen sekä maksamaan uhrille 4 700 euron korvaukset. Mies valitti tuomiosta hoviin ja vaati rangaistusta alennettavaksi sekä ehdolliseksi. Miehen mukaan hän ei tiennyt, että tyttö oli alle 16-vuotias, eikä tiennyt, mikä suojaikäraja seksille on Suomessa. Hovioikeus piti kuitenkin käräjäoikeuden tuomion ennallaan.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut