Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mies esiintyi Tinderissä "Amandana" – houkutteli naisseuraa etsineen opiskelijanaisen asunnolleen Tuomarilaan ja raiskasi

RAISKAUS Mies huijasi naisen paikalle uskottelemalla olevansa treffiseuraksi sovitun Amanda-nimisen naisen poikaystävä. Todellisuudessa Amandaa ei ollut olemassakaan.

Deittipalvelu Tinderissä naisena esiintynyt Mukul Mishra, 30, tuomittiin tällä viikolla Espoon käräjäoikeudessa raiskauksesta kahdeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Tuomittu velvoitettiin maksamaan uhrille korvauksia kärsimyksestä, haitasta ja oikeudenkäyntikuluista yli 14 100 euroa.

Mies oli tavannut naisseuraa etsivän opiskelijanaisen Tinderissä maaliskuussa 2017. Mies oli luonut Tinderiin valeprofiilin, jossa hän oli esiintynyt Amanda-nimisenä naisena.

Seksuaalisviritteistä keskustelua oli ensikontaktin jälkeen jatkettu Facebookissa.

Nainen oli kertonut olevansa kiinnostunut ainoastaan naisista. Amandana esiintynyt Mishra puolestaan kertoi seurustelevansa miehen kanssa, mutta halusi silti tavata naisen ja ehdotti kolminkeskisiä treffejä. Tästä nainen kuitenkin kertoi jo alkuun kieltäytyvänsä ja haluavansa tavata ainoastaan naisen.

Nainen ja "Amanda" sopivat viestittelyn päätteeksi treffit maaliskuisena iltapäivänä kello 16 jälkeen Espoon Tuomarilan asemalle. Naisen saavuttua juna-asemalle paikalla olikin ainoastaan Mishra, joka esittäytyi Amandan poikaystäväksi ja kertoi vievänsä naisen asunnolle, jossa tyttöystävänsä oli odottamassa.

Asunnolle päästyään Mishra jatkoi edelleen huijaussuunnitelmansa toteuttamista ja lähetti naiselle viestin puhelimestaan Amandalta ja kertoi tulevansa asunnolle hetken kuluttua.

Tämän jälkeen mies alkoi lähennellä naista, puri tätä niskasta, suuteli sekä työnsi sormensa emättimeen sekä olohuoneessa että myöhemmin makuuhuoneessa ja pakotti suuseksiin.

Asunnossa olonsa aikana nainen kertoi lamaantuneensa yllättävistä tapahtumista täysin ja olleensa shokissa. Ennen poistumistaan asunnolta nainen kävi vielä suihkussa ja jäi syömään miehen valmistamaa ruokaa, koska tämä niin toivoi. Tässä vaiheessa mies kertoi, ettei Amandaa ole olemassakaan.

Ennen asunnolle menoaan nainen oli sopinut olevan yhteydessä ystäväänsä, mikäli jotain outoa tapahtuisi. Ystävä olikin laittanut naiselle kesken kaiken viestiä, jossa oli kysynyt, onko kaikki kunnossa. Nainen oli vastannut "Ei". Ystävä oli tämän jälkeen kysynyt, mikä oli vialla, johon nainen oli vastannut "Melkein kaikki."

Tapahtumat asunnolla kestivät noin puolitoista tuntia. Päästyään pois asunnolta naisen ystävä vei tämän sairaalaan ja mies otettiin kiinni asunnolta.

Mies kiisti syytteen ja kertoi, että kanssakäyminen oli tapahtunut yhteisymmärryksessä. Oikeus ei selitystä kuitenkaan uskonut ja piti naisen kertomaa uskottavampana. Yksi todiste tästä oli oikeuden mukaan se, että nainen oli jo etukäteen kertonut, ettei halunnut Amandan poikaystävän olevan paikalla naisten kohdatessa.

Nainen oli myös useita kertoja vastustellut kanssakäymistä ja mies joutui käyttämään voimakeinoja. Teko oli oikeuden mukaan suunnitelmallinen.

Tapahtuneen jälkeen nainen kertoi poteneensa ahdistusta, alkaneen jälleen viillellä itseään ja kärsineensä keskittymisvaikeuksista opintoihin voimakkaan ahdistuksen vuoksi. Naisen mukaan tietyt tuoksut ovat tapahtuneen jälkeen aiheuttaneet ahdistusta. Myös liikkuminen on ollut rajoittunutta, koska nainen on pelännyt törmäävänsä mieheen. Tutkimuksissa naisella todettiin traumaperäinen stressihäiriö.

Nainen on tapahtuneiden jälkeen hakenut apua muun muassa raiskauskriisikeskus Tukinaisesta.