Facebookin pikaviestipalvelu saa huippuärsyttävän ominaisuuden – Nyt puhelin kannattaa viimeistään laittaa äänettömälle

Videomainokset lähtevät käyntiin automaattisesti, joten noloilta tilanteilta välttyäkseen äänet kannattaa pitää pois päältä julkisilla paikoilla. Toni Tervo

toimitus

Facebookin pikaviestipalvelu Messenger on saanut uuden, käyttäjiä varmasti ärsyttävän ominaisuuden, kun sovellus alkaa näyttää videomainoksia yksityisviestien seassa automaattisesti.

Yhtiö vahvisti huhut videomainoksista Quartz-julkaisulle viime viikolla. Mainokset alkavat näkyä käyttäjilleen asteittain. Vielä ei ole tiedossa, milloin videomainokset saapuvat suomalaisille käyttäjille.

Messengerin mainoksista vastaava Stefanos Loukakos kertoi Recode-julkaisulle, että mainokset eivät ole vaikuttaneet käyttäjäkokemukseen. Videomainokset ovat kuitenkin aivan eri asia kuin paikallaan pysyvät, hiljaiset mainoskuvat.

– Meidän ykkösprioriteettimme on käyttäjäkokemus. Emme tiedä tarkalleen, miten nämä toimivat käytännössä. Tavallisten mainosten testeissä emme ole kuitenkaan huomanneet, että ihmiset olisivat muuttaneet toimintatapojansa tai lähettämiensä viestien määrää. Videomainokset saattavat vaikuttaa eri tavalla, mutta emme usko että niin tapahtuu, Loukakos kommentoi.

Videomainokset ovat Facebookille hyvä tapa tienata, sillä ne ovat kalliimpia kuin tavalliset mainokset.

Suomessa Messengerin videomainoksista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut