Vain naisille tarkoitettu luksussaari avautui juhannuksena Raaseporiin – tasa-arvovaltuutettu: "Ei ongelmaa"

Amerikkalainen yrittäjä Kristina Roth on avannut vain naisille tarkoitetun SuperShe-saarensa Raaseporiin.

Facebookissa SuperShe-saaren sivuilla kerrotaan, että ensimmäiset vieraat saapuivat saarelle sunnuntaina. Saaren tarkkaa sijaintia ei paljasteta, mutta yrityksen verkkosivuilla kerrotaan, että saaressa on 4 mökkiä ja paikat 10 hengelle.

Saarihanke on kokenut paljon hankaluuksia, kertoi Roth keväällä Kauppalehden haastattelussa Yrittäjä sanoi lehdelle pettyneensä suomalaisten kielteisyyteen ja maan byrokratiaan, jonka vuoksi vie tulevien vuosien tapahtumat muualle.

Roth kertoi tuolloin joutuneensa myös palkkaamaan juristin hoitamaan tasa-arvovaltuutetun selvityspyyntöä siitä, miksi saarelle ei oteta miehiä. Tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara linjasi aiemmin kesäkuussa, että naisten omia majoitus- ja muita palveluita tarjoava saari ei ole syrjintää, vaikka yrittäjä ei pääsääntöisesti voi valita asiakkaitaan sukupuolen perusteella.

Tasa-arvovaltuutettu totesi, että esimerkiksi naisten omat kuntosalit ovat häveliäisyyssyistä sallittuja.

SuperShe-saarella on niukasti sauna- ja pukeutumistiloja. Lisäksi osa vieraista tulee kulttuureista, joissa saaren harrastustoimintaan osallistuminenei ole mahdollista, jos paikalla on miehiä. Saarella on tarkoitus järjestää muun muassa joogaa, meditaatiota, luontoaktiviteetteja ja kokkauskursseja.

Lisäksi tasa-arvovaltuutetulle jätetyssä selvityksessä kerrottiin, että saaren toimintaideana on toisiinsa tutustumiseen kannustaminen ja vapautuneen tunnelman luominen. Selvityksen mukaan juuri tästä syystä tärkeää luoda olosuhteet, joissa naiset tuntevat itsensä rentoutuneiksi. Verkostoituminen edistää naisten asemaa kansainvälisessä yritystoiminnassa.

Miesten tasa-arvo ry:n mukaan luksuslomasaari, jonne miehiltä on pääsy kielletty, on sukupuolisyrjintää.

Miesten tasa-arvo ry sanoo tiedotteessaan, ettei sukupuolten välistä tasa-arvoa kunnioittavassa maassa tällaiselle syrjinnälle ei voi olla sijaa. "Emmehän me Suomessa hyväksyisi "vain valkoisille" palveluja tarjoavaa lomakeskustakaan", yhdistys vertaa.

Miesten tasa-arvo ry:n mielestä pahinta asiassa on, että tasa-arvovaltuutettu onasettunut tukemaan SuperShe-yrittäjän suunnitelmia. Jos tiloja ei ole riittävästi, olisi vain asiakasmäärää rajoitettava, tai toiminnan aloitusta lykättävä siihen asti, että riittävät tilat saadaan aikaan. Tilat voisivat myös olla vaikka vuoroviikoin mies- ja naisasiakkaiden käytössä, Miesten tasa-arvo ehdottaa.

Lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut