''Peltsi'' Peltolan hurja haaste: 6 kilometriä uintia, 140 kilometriä pyöräilyä, juoksua 28,5 kilometriä ja lopuksi 35 kilometrin soutu

Kuvaaja-ohjaaja Juha Korhonen (vas.) antaa Mikko Peltsi Peltolalle ohjeita uintikuvauksia varten. Uinnin vedenalaiskuvauksia tehtiin keskiviikkona Hormajärvellä. Maijaliisa Valkonen

Maijaliisa Valkonen

Yhdeksäntoista tuntia. Uintia kuusi kilometriä, pyöräilyä 140 kilometriä, juoksua 28,5 kilometriä ja lopuksi soutua 35 kilometriä. Toimittaja ja juontaja Mikko ''Peltsi'' Peltolan juhannusurakka ei ole ihan leppoisimmista päästä.

Tapahtumapaikkana on Lohja ja etenkin Lohjanjärvi, jossa Peltola aikoo nautiskella vuoden pisimmästä päivästä.

Juhannustriathlon soudulla terästettynä on viides jakso Peltsin kova vuosi -televisiosarjasta, joka nähdään Ylellä kesän aikana. Lohja-jakso nähdään TV2:lla ja Yle Areenassa kesätauon jälkeen 19. elokuuta.

Tositoimiin Peltola lähti torstaina aamutuimaan. Keskiviikkona Lohjalla kuvattiin ohjelmaa varten vedenalaiselämää.

– Onhan 19 tuntia aika rankka, mutta tässä pääsee kuitenkin tekemään eri lajeja. Karhunpolun 35, 45 ja 65 kilometrin juoksu oli jaloille varmasti pahempi kuin tämä, Peltola mietti urheilusuorituksensa aattona Länsi-Uusimaan haastattelussa.

Sarjan toisessa jaksossa Peltola juoksi yhteensä noin 140 kilometriä Pohjois-Karjalassa. Jalat joutuivat matkalla melkoiselle koetukselle.

– Hyvillä mielin lähden nytkin reissuun, itsehän olen tämän soppani keittänyt. Tässä on kestävyysliikunnan ilo, ja tietynlainen kipu kuuluu asiaan.

Peltsin kova vuosi -jakson saaminen Lohjalle on pitkälti lohjalaisen kestävyysurheilijan Juha Nurmelan ansiota. Nurmela on Lohja-jaksossa Peltolan huoltomiehenä.

– Olimme kerran jollain yhteislenkillä Peltsin kanssa. Peltsi kysyi, tiedänkö soudusta mitään. Kerroin, että on minulla vene. Peltsi sanoi miettineensä ohjelmaansa soutua, mutta hän ei ole soutanut eikä hänellä ole venettä. Sanoin, että hän voi koska vain mennä minun veneelläni soutamaan, Nurmela kertoo.

Nurmela ehdotti soutupaikaksi Lohjanjärveä, mutta Peltola sanoi menevänsä tekemään jaksoa Saimaalle. Niinpä Nurmela teki tarkan suunnitelman reitteinen ja ehdotti sitä Peltolalle, joka puolestaan vei ehdotuksen tuotantotiimille. Se oli helppo myydä.

– En halunnut kuvauksia tänne pelkästään Lohjan näkyvyyden takia, vaan Lohjalla on oikeasti hyvät mahdollisuudet toteuttaa kaikki tämä, pyöräily, juoksu, soutu ja uinti, Nurmela miettii.

Vuoden pisin päivä -suoritus alkaa tänä aamuna, kun aurinko nousee.

Pyöräilyosuudella Peltsi kiertää kahdesti Lohjanjärven. Juoksuosuus lähtee Neitsytlinnasta ja jatkuu uimahallin kautta torille, sieltä alas Aurlahteen ja rantareittiä Liessaareen. Liessaaresta matka jatkuu Ojamon kaivoksen kautta takaisin Neitsytlinnan kukkulalle.

Peltsin kova vuosi -sarjan kuudes ja viimeinen jakso kuvataan loppukesällä Kolin maisemissa.

– Viimeisessä jaksossa on enemmän henkinen puoli esillä. Tämä Lohja-jakso on näistä kova vuosi -jaksoista ehkä kovin fyysisesti, miettii kuvaaja-ohjaaja Juha Korhonen

Peltsin kova vuosi

Yksi vuosi, kuusi kovaa haastetta

Jakso 1: Ensimmäinen haaste: merimelonta

Jakso 2: Toinen haaste: polkujuoksu

Jakso 3: Kolmas haaste: hiihtovaellus

Jakso 4: Neljäs haaste: maastopyöräily

Jakso 5: Viides haaste: juhannustriathlon. Esitetään 19.8. Yle TV2 ja Yle Areena

Jakso 6: Kuvataan loppukesällä Kolilla.

Kaikissa jaksoissa on live-seuranta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.