Uusi kuntosaliketju aikoo valloittaa Suomen – "Kaikki tunnit tulevat skriineille Australiasta"

KUNTOSALIT F45 tuo australialaisen kuntosalikonseptin Turkuun.

Australiasta lähtöisin oleva F45-kuntosaliketju avaa Turussa heinäkuun alussa. Saippua centerissä sijaitsevan salin konsepti perustuu ohjattuihin tunteihin, jotka vaihtuvat päivittäin. Nimi tulee tunnin kestosta, joka on siis 45 minuuttia.

– Kaikki tunnit tulevat salin skriineille valmiina Australiasta. Useimmilla saleilla tunnit ovat kuukausien ajan samoja, meillä jokainen tunti on erilainen, sanoo F45:n maajohtaja Katja Johansson Turkulainen-lehdelle.

Ideana on tosiaan tarjota jatkuvasti vaihtuvia ohjattuja tunteja, jotka yhdistelevät HIIT:iä, funktionaalista harjoittelua ja crossfittiä. Toiset tunnit painottavat aerobista puolta, toiset lihaskuntoa.

Tärkeää kokonaisuudessa ovat Johanssonin mukaan paikalliset personal trainerit.

– Ohjaaja antaa ohjeistusta ja varmistaa, että liikkeet tehdään oikein. Hän voi kertoa myös vaihtoehtoisia liikkeitä, jos on esimerkiksi vammoja, jotka estävät tiettyjen liikkeiden tekemisen.

Johanssonin mukaan ohjelmissa hyödynnetään laajaa kirjoa eri laitteita ja apuvälineitä. Soutulaitteet, spinning-pyörät, kelkat, kahvakuulat ja kuminauhat ovat tehokkaassa käytössä. Ohjattujen tuntien lisäksi asiakkaille tarjotaan esimerkiksi ruokavalioneuvontaa.

Johansson on itse työskennellyt Elixialla ohjaajana kymmenisen vuotta. Tammikuussa hän kouluttautui Lontoossa F45:n ohjaajaksi. Hän uskoo ketjun konseptin lyövän läpi nyt Suomessa.

 – Haemme tiimihenkeä, yhteisöllisyyttä. Täällä saa henkilökohtaista ohjausta ja oikean fiiliksen. Tämä sopii ihmisille ihan laidasta laitaan, Johansson tiivistää.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut