Mariinasta, 32, tuli kovamaineinen bisnesguru – näillä opeilla hän luotsaa 5 miljoonaa peliä myynyttä firmaa

PELIT Cities: Skylines teki Colossal Orderista kansainvälisen menestystarinan ja toimitusjohtaja Mariina Hallikaisesta tunnetun kasvon.

Mariina Hallikaisen elämä on nykyisin koko lailla erilaista kuin kolmetoista vuotta sitten. Tuolloin hän muutti Tampereelle ja Hervantaan opiskelemaan automaatiotekniikkaan.

Sivuaineena oli teollisuustalous. Tuolloin parikymppinen Hallikainen tuskin osasi arvata, mihin yhdyssanan talous-liite hänet vielä vie.

– Jossain vaiheessa kaverit ryhtyivät perustamaan pelifirmaa. Alalla kuitenkin on aika yleistä se, että kukaan ei halua olla toimitusjohtaja, koska bisnes koetaan sen verran pelottavaksi. Sitten tuli kysymys, että sullahan on Mariina jotain bisnespuolen opintoja...

Nyt Mariina Hallikainen on 32-vuotias, tamperelaisen Colossal Orderin toimitusjohtaja. Peliyhtiön lippulaivatuote on kaupunginrakennuspeli Cities: Skylines, johon ilmestyi uusi puistorakentamiseen keskittyvä lisäosa tämän vuoden keväällä.

Hallikainen kertoo rauhallisesti, että peliä on myyty tähän päivään mennessä viisi miljoonaa kopiota. Tällä lukemalla saavutetaan kirkkaasti suomalaisen pelihistorian eniten myyneen PC-pelin asema.

– Ensimmäinen peli tuli 2015. Siinä vaiheessa Maxis oli epäonnistunut SimCity-pelinsä jatko-osan kanssa, ja markkinoilla oli tilausta vastaavalle pelille. Ajattelimme, että on hyvä jos tuo myy 300 000. Tuntui hurjalta, että ensimmäisen vuorokauden aikana lukema oli 250 000, Hallikainen muistelee.

– Meidän piti alkaa tehdä uuttakin peliä. Ei olla ehditty...

Vuosien aikana pelimaailmalle on tullut tutuksi paitsi peli, myös firman toimitusjohtaja. Määrätietoista nuorta naista on kutsuttu maailmalla myös nimikkeellä arrogant, ylimielinen.

– Pitäisin itseäni mieluummin itsevarmana. Erityisen tarkasti kontrolloin taloutta. Vaikka liikevaihto oli viime tilikautena 3,7 miljoonaa euroa, ylimääräinen raha on laitettu koko ajan säästöön. Tähän selityksenä on se, että floppi voi tulla koska tahansa. Silloin rahalle on käyttöä.

Rahaa on käytetty myös fiksusti. Yritys jakoi työntekijöilleen bonuksina miljoona euroa.

– Ratkaisu sitouttaa porukkaa, Hallikainen perustelee.

Cities: Skylines

Tamperelaisen Colossal Orderin kehittämä kaupunginrakennuspeli, joka julkaistiin vuonna 2015. Pelin julkaisi ruotsalainen Paradox Interactive.

Tietokonepelissä ideana on rakentaa kaupunkia ja ylläpitää sitä. Keskeisessä asemassa on toimivan liikenneverkon kehittäminen.

Peliin on sittemmin julkaistu lukuisia lisäosia, joista viimeisin keväällä 2018.

Oli julkaisuviikollaan Steam-latauspalvelun myydyin tietokonepeli.

Peliä on myyty tähän päivään mennessä noin viisi miljoonaa kopiota.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut