Alle 40-vuotiaden älykkyys laskee länsimaissa, mutta miksi? – "Tulokset ovat vaikuttavia ja melkoisen huolestuttavia"

Millenniaalisukupolvi tunnetaan lähinnä pakkomielteestäänselfieitä, somea ja avokadoja kohtaan.

Valitettavasti tiede tukee näkemystä siitä, että nuoret tyhmenevät.

Uuden tutkimuksen mukaan nuorten miesten älykkyysosamäärä on lähtenyt laskuun ensimmäistä kertaa lähesvuosisataan, kertooThe New York Post.

Norjalaistutkijat tarkastelivatarmeijan ilmoittamia tietoja730000 nuorenmiehen älykkyysosamäärää koskien.He havaitsivat, ettäälykkyystestin tuloksetlaskivat noin kahdeksan pistettä vuosien 1970 ja 2009 välillä.

Vuonna 1991 syntyneiden miesten tulokset olivatkeskimäärin noinviisi pistettä alhaisemmat,kuin vuonna 1975 syntyneiden miesten.

Vielä tähän asti, älykkyysosamäärä on kasvanut noin kolme pistettä sukupolvea kohti viimeisten90 vuoden ajan.

– Tulokset ovat vaikuttavia ja melkoisen huolestuttavia, kommentoiEdinburghin yliopiston psykologi Stuart RitchieThe New York Post-lehden mukaan:

–Tämä on vakuuttavin todiste Flynnin ilmiön kumoamisesta.

Flynnin ilmiöllä viitataan älykkyyden mittaamisessapitkän aikavälin kehitystä, jossa tulosten keskiarvonousee ajan myötä.

Tutkijoiden asiaa saattaa selittää muun muassa se, miten matematiikan ja kielten opetus on muuttunut, sekä se, että nuoret viettävät yhä enemmän aikaa television ja tietokoneiden ääressä.

Osaltaan tulokset saattavat johtua myös standardoisoiduntestin muodosta, jota ei ole päivitetty digitaaliseen aikakauteen.

PNAS julkaisi tulokset maanantaina.

Lähde: New York Post,PNAS

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut