Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Edvina Walstén hankkii upeat asunsa kirpputoreilta – Katso "aarreaitat" Turun seudulla

Turkulainen vintage-harrastaja ja kirpputoritapahtumien tuottaja Edvina Walstén ei osta vaatteita ja asusteita juurikaan alan liikeistä vaan kirpputoreilta.

Turun kirppareiden lisäksi naisen hyppysissä on Varsinais-Suomen kirpputoritarjonta vintage-harrastajan näkövinkkelistä.

Tässä hänen vinkkinsä:

1. Neljä Pelastusarmeijan kirpputoria, Yliopistonkatu 5, Puutarhakatu 12, Länsikeskus: Viilarinkatu 1 ja Varissuo (Littoistentie 81), Turku

– Edulliset hinnat, viikkoalekampanjat, sähköinen kanta-asiakaskortti. Vintagekin, se pieni määrä mitä sitä on, on edullista. Opiskelijakortilla saa aina 20 prosentin alennuksen.

2. Pihakirpputoritapahtumat, Turku

– Hyviä löytöjä kivassa ulkoilmafiiliksessä. Turussa kannattaa huomioida erityisesti vuosittain järjestettävät Portsan (Port Arthurin kaupunginosa) pihakirpputorit touko- ja elokuussa. Tänä kesän elokuun kirppis on 12. elokuuta. Portsassa asuu persoonallista porukkaa, joten löytöjä voi tehdä vaikka ja mistä. Henrikin pihakirppis on yleensä myös syksyisin. Tuoreimmat pihakirpputorilistaukseni löytyvät: www.edvinawalsten.com

3. SPR Kontti, Satakunnantie 105, Turku

– Ei aina kovin edullinen, varsinkaan vintagen puolelta, mutta edullisempi kuin antiikkiliikkeet. Kaikki järjestyksessä tavaratalomaiseen tapaan. Toisinaan aarrepäiviä, jolloin kaikki tai jokin tietty tuoteryhmä -50%. Myös kätevä "teeseitse"-punnitustavarapöytä, josta askartelija saa materiaaleja.

4. Porin "aarreaitat"

– Porista on pakko mainita useampi kirpputori, sillä kaikki ovat oikeita aarreaittoja: Retrolinna, Porin Kontti, Patakirppis. Lempparini on Syöpäyhdistyksen edullinen ja aarteita täynnä oleva Fiinitori. Kirppari on superedullinen, ja se toimii vapaaehtoisvoimin.

5. Alles Gute, Järvenkyläntie 844, Sauvo

– Kreisi vintage-liike, jonka valikoima on pelkkää vintagea ja kuriositeettia keskellä maaseutua. Suosittelen valikoimaa! Avoinna kesäkautena joka päivä. Jos kauempaa tulee, kannattaa soittaa ensin p. 046 908 2959.

6. Emmaus, Humppilantie 339, Jokioinen

Jokioisten Emmaus on käymisen arvoinen paikka, vaikka se on auki vain parittomina viikkoina keskiviikkoisin (klo 16–19) ja lauantaisin (klo 10–14). Ei pelkkää vintagea mutta jonkin verran sitäkin, kunhan jaksaa penkoa kasoja.

7. Pick-Nick-autotapahtuma 6.8, Pilvenmäki, Forssa

– Forssan Pick-Nick-autotapahtumassa elokuussa on iso vintagevaatteiden ja -esineistön myyntiosasto.