Viivi Pumpasta väitetään pelottomaksi, mutta yksi asia sai naisen polvet veteläksi – kunnes hän kokeili sitä ja siitä tuli intohimo

Viivi Pumpanen julkaisi uransa ensimmäisen kappaleen. Toni Tervo

Toni Tervo

Viivi Pumpanen on uransa varrella hypännyt laskuvarjohyppyä, tehnyt riskialttiita stuntteja moottoripyörän päällä ja juontanut suoria lähetyksiä, joissa mikä vaan voi mennä pieleen.

Ei siis ihme, että Voitolla yöhön -ohjelman aikoihin Mikko Leppilampi risti naisen virallisesti "pelottomaksi". Harva kuitenkin tiesi, että Pumpanen pelkäsi kuin pelkäsikin jotain.

– Yleisön edessä laulaminen on aina ollut minulle tosi paha. Ihan koulusta asti. Minulla on aina ollut sellainen tunne, että en osaa. En pysty. Siinä ollaan jotenkin yleisön edessä niin paljaana.

Pumpanen oli jo vuosia haikaillut teatterin lavalle ja pian häntä sinne pyydettiinkin. Vuonna 2013 hän esiintyi James Dean -musikaalissa, jossa teatteriväki ehdotti hänelle laulamista. Reaktio oli tuttu: En pysty. En osaa.

Hän alkoi kuitenkin odottaa laulu -ja tanssinumeroita. Vuosia myöhemmin naisen noustessa uudelleen lavalle Rakkauden autokorjaamo -esityksessä, hän ei enää laulusta kieltäytynyt.

– Pasi Ojala, joka toimi esityksen kapellimestarina, halusi minun laulavan yksin lavalla. Se oli ihan megapelottavaa. Pyysin Pasia antamaan minulle yksityisiä laulutunteja ja pikkuhiljaa aloin saamaan itseluottamusta. Kun ensimmäistä kertaa lauloin muiden edessä, koko työryhmä ihmetteli, että mitä minä olin oikein pelännyt, Pumpanen hymyilee.

Tuolloin jokin naksahti juontajan sisällä. Entisestä pelosta tulikin intohimo, joka jäi kytemään vielä esitysten päättymisen jälkeenkin.

– Olin siihen asti laulanut pelkkiä cover-kappaleita. Pasi kuitenkin halusi tehdä minulle oman tekstin, jotta voisin harjoitella lisää. Ajattelin, että miksikäs ei. Teimme Pasin kanssa yhdessä musiikkia kunnes hän yhtäkkiä ehdotti, että mitä jos julkaistaisiin tämä.

– Siinä tuli taas se vanha tunne. Apua. Mitä muut nyt ajattelevat? Sain kuitenkin itseluottamusta siitä, että Pasin kaltainen musiikin ammattilainen uskoi minuun.

Tilanne eskaloitui nopeasti. Pumpanen allekirjoitti levytyssopimuksen Ojalan ja Petri Somerin pyörittämän Finrecords -levytysyhtiön kanssa ja naisen ensimmäinen, Sanna Häkkisen kirjoittama, sinkku Elämännälkäinen julkaistiin 1. kesäkuuta.

– Kappale kuvaa omaa asennettani elämään. Kaikilla on pelkoja ja huolia. Minullakin. Mutta kun käy rohkeasti niitä päin, voi saavuttaa ja löytää jotain upeaa.

Hän myöntää kuitenkin olleensa huolissaan etenkin siitä, että kuinka hänen aiempi työtaustansa vaikuttaa naisen musiikin vastaanottoon.

– Pelkäsin aika ajattelevatko ihmiset, että taas tuossa joku ex-missi tekee musaa. Itse en nykyään aina edes muista, että olen joskus ollut Miss Suomi. Eikä kaikkia voi tietenkään miellyttää. Se on selvä. Olen aina rohkaissut ihmisiä olemaan oma itsensä ja tavoittelemaan unelmiaan. Minkä esimerkin annan, jos en tee itse niin muiden mielipiteiden pelossa?

Viivi Pumpanen

Juontaja, näyttelijä ja laulaja.

Entinen Miss Suomi sekä malli.

Syntynyt vuonna 1988.

Asuu Nurmijärvellä.

Esiintyy parhaillaan UIT:n Tuhansien ämpärien maa -musikaalissa.

On jälleen ensi syksynä Possen jäsen.

Debyyttisingle Elämännälkäinen on nyt Spotifyssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut