Suomenlinnaan pääsee jatkossakin ilman pääsymaksua – "Olisi ollut hyvin poikkeuksellista"

Suomenlinna pysyy jatkossakin pääsymaksuttomana. Johanna Erjonsalo

Tero Vähämäki

Suomenlinnaan saapumisesta ei peritä jatkossakaan pääsymaksua.

Maailmanperintökohteesta perittävä pääsymaksu on noussut ajoittain keskusteluihin. Helsingin Uutisen kertoi maaliskuussa Suomenlinnan hoitokunnan selvittävän mahdollisen pääsymaksun vaikutuksia saaren talouteen ja kiinnostavuuteen.

Hoitokunta kertoo tehneensä tiistaina päätöksen luopua jatkoselvityksestä asiantuntijalausuntojen jälkeen.

Pääsymaksun hylkäämistä perusteltiin muun muassa sillä, että Suomenlinna on yksi Helsingin kaupunginosista eikä vain kävijäkohde.

– Suomenlinna kuuluu kaikille. Tähtäämme siihen, että Suomenlinna on miellyttävä paikka asua, hyvä paikka tehdä töitä ja kiinnostava paikka vierailla. Asiantuntijoiden mielestä pääsymaksulla olisi negatiivisia vaikutuksia tuohon päämäärään, Suomenlinnan hoitokunnan kehittämispäällikkö Petteri Takkula toteaa.

– Olisi hyvin poikkeuksellista kerätä pääsymaksua yhdestä kaupunginosasta. Tätä voisi verrata siihen, että Lauttasaareen menevät joutuisivat maksamaan pääsymaksun.

Selvityksen mukaan Suomenlinna on jo nyt taloudellisesti kannattava kohde. Saarella vierailevat jättävät Helsinkiin yli seitsemän euroa jokaista Suomenlinnan ylläpitoon ja esittelyyn käytettyä veroeuroa kohti.

Aiheeseen liittyvää

  1. Suomenlinnaan tulossa "turistimaksu", ratkaisu saadaan 12. kesäkuuta – "Todella poikkeuksellinen ja iso asia" 20.5.2018 11:40
  2. Suomenlinnaan voi tulla pääsymaksu – "Tässä on monta asiaa mietittävänä" 17.3.2018 8:45

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut