Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsässä voi kasva myös parisuhde, ja nyt nuoret aikuiset menevät kävelyille porukoissa – "Luonto saa ihmisen vastaanottavaiseksi"

RETKI Minivaelluksella saa yhteisen luontokokemuksen ja parisuhdevinkkejä.

Yhtä tärkeää kuin yhteyttäminen on kasveille, on yhteinen aika ja keskustelu parisuhteelle.

Näin voisi päätellä siitä, että Vantaan seurakunnat järjestää nyt nuorille aikuisille suunnatun parisuhdetta virkistävän minivaelluksen Nuuksion kansallispuiston kauniissa metsäluonnossa.

– Luonto saa hoitaa, ja sen lisäksi retkeläisillä on tilaisuus olla oman parisuhteen ääressä rennosti, mutta kuitenkin kevyesti ohjattuna, parisuhdeneuvoja Paula Ruotsalainen kiteyttää.

Parisuhdepatikointia ei ole tarkoitettu suhteessaan vakavasti kriisiytyneille pariskunnille, vaan ajatuksena on viedä parit mutkattomasti ja rennosti hetkeksi sivuun arjesta, ottamaan omaa aikaa itselle ja kumppanille.

– Tästä päivästä saa ehkä kuitenkin enemmän irti kuin ihan vain keskinäisestä retkeilystä. Tarjoamme pieniä herätteitä, jotka voivat antaa uutta ajattelemisen aihetta tai joista ehkä syntyy keskustelua hiukan eri tavalla kuin perusyhteisolossa, Ruotsalainen kertoo.

– Kun luonnossa liikutaan, virikkeet keskusteluun alkavat kummuta jo ympäristöstä itsestäänkin. Lisäksi jo se, että lähdetään yhdessä pariskuntana retkelle, on yksi yhdistävä tekijä, oppilaitospappi Hanna Similä jatkaa.

Luonnolla on todistetusti merkittävä vaikutus ihmisen hyvinvointiin.

– On tutkittu, että jo pelkästään luontokuvan katsominen vaikuttaa, Similä muistuttaa.

– Kaupunkikulttuurissa eläminen on aika uusi asia ihmisen historiassa ja meidän genetiikkaamme on ikään kuin koodattu, että luonto on se meidän kotimme. Sen rauhoittavan vaikutuksen ansiosta olemme jo tavallaan valmiiksi tilassa, joka on vastaanottavainen vuorovaikutukselle.

Pienilläkin keskinäisillä hetkillä samoin kuin luonnolla voi olla suuri vaikutus yhdessä kokemiseen, toisen kuuntelemiseen ja mahdollisesti jopa näkemiseen uusin silmin.

– Ideana on myös madaltaa luonnossa liikkumisen kynnystä niille, joille kokemus on uusi.  Nuuksio on hyvä esimerkki siitä, että elämys ei vaadi monen sadan euron varusteita ja lähtöä Lappiin, vaan pieni pyrähdys seutulipulla riittää, Similä naurahtaa.

– Jos päivästä saa kivan kokemuksen, saattaa herätä ajatus lähteä uudestaankin kaksin, tai perheen tai vaikkapa kaveriporukan kanssa, Ruotsalainen lisää.

Mukaan lähteviltä ei kysellä syitä osallistumiseen eikä tentata parisuhteesta.

– Jokainen avaa itsestään ja parisuhteestaan vain sen verran kuin itsestä hyvältä tuntuu, Similä toteaa.

– Reitti, jonka kuljemme, on aika helppo, ei mitään hardcore-retkeilyä. Yhdessä vietetty aika sekä tilan antaminen suhteelle ja keskustelulle on tärkeämpää kuin kilometrit.