Kovassa nosteessa oleva artisti arvostaa laatua ja kutsuu itseään rakkauden lähettilääksi

MUSIIKKI Mikko Harju kannustaa elämään hetkessä.

Mikko Harju tituleeraa itseään rakkauden lähettilääksi Toni Tervo

Toni Tervo

Mikko Harjun kasvavasta nosteesta Suomen musiikkikentällä saadaan heti haastattelussa kouriintuntuva todiste.

– Moi! Saanko mä sun nimmarin? Sä olet ihan paras laulaja, tilanteeseen saapunut naishenkilö intoilee Harjulle.

Artisti hoitaa tilanteen tyylikkäästi antamalla nimmarin ja juttelemalla naisen kanssa hetken tämän lempikappaleista. Iloinen fani poistuu hetken päästä hymy korvissa.

Episodi kuvaa hyvin Mikko Harjun eetoksen: Elä hetkessä ja anna hyvän kiertää.

– Haluan auttaa ihmisiä oppimaan elämään tässä hetkessä. Emme voi vaikuttaa menneisyyteen emmekä juurikaan tulevaisuuteen. Kannattaa siis ottaa juuri tästä hetkestä kaikki irti, Harju hymyilee.

– Loppujen lopuksi ihmisen pitää itse tehdä omasta hyvinvoinnistaan päätös ja lähteä aktiivisesti sitä etsimään. Jos jää paikalleen, mitään ei tapahdu.

Positiivisen asenteen elämään Harju oppi sanojensa mukaan isoveljeltään, jonka hyvinvointialan yrityksessä hän alkoi työskennellä vuonna 2010 lopetettuaan sähköasentajan työt. Pian musiikillisesti lahjakasta miestä alkoi poltella musiikin tekeminen ja alkoi olla selvä, että hän halusi artistiksi.

– Olen lapsesta asti laulanut. Kirjoitin 15-vuotiaana ekan biisin, joka oli sellainen erobiisi omasta teinirakkaudesta. Se oli silloin jo opetus, miten omia tunteita voi purkaa musiikkiin.

Harjun musiikki alkoi nopeasti kantaa ja isossa roolissa oli myös hänen ovela työskentelynsä sosiaalisessa mediassa. Harju muun muassa on julkaissut faniensa hänen sanoituksistaan tekemiä tatuointeja omalla Instagram-tilillään.

– Viime aikoina olen tehnyt kappaleideni sanoituksista meemejä. Se on toiminut tosi kivasti, mies nauraa.

Harjun julkinen kuva äärimmäisen positiivisena ihmisenä lunastaa itsensä haastattelussa useaan kertaan. Välillä hän on jopa äärimmäisen positiivinen, mikä monille suomalaisille saattaa olla vierasta.

Hän itse kertoo elämänasenteensa olevan kokoelma erilaisia valintoja liittyen esimerkiksi ruokaan.

– Tykkään kaikessa laadusta. Laadukkaasta ruuasta, laadukkaista yöunista ja niin edelleen. Tykkään esimerkiksi juoda paljon smoothieita enkä syö lainkaan eineksiä. Suomessa ruokakulttuuri on mielestäni muuttunut tosi nopeasti. Ihmiset ymmärtävät, että se mitä syömme, vaikuttaa tähän hetkeen.

Urheiluakin mies harrastaa, joskin yksi laji sai jäädä.

– Harrastin nuorempana kamppailulajeja. Mursin kuitenkin nenäni nyrkkeilytreeneissä ja silloin piti päättää, että alanko tehdä räppiä vai vähennänkö nyrkkeilyä, muusikko nauraa.

Iso voimavara on myös läheinen perhe. Harjulla on isosisko, kaksoisveli sekä kaksi vanhempaa veljeä. Hän ennustaa, että ei tule jäämään ainoaksi Harjuksi, joka nousee Suomessa tunnetuksi.

– Kaksoisveljeni on vielä lahjakkaampi kuin minä. Meillä on pidemmän tähtäimen suunnitelma tehdä yhdessä musiikkia.

Harjun kesäinen smoothie

26-vuotias laulaja pitää erityisesti kesäisin smoothieista.

Harjun suosikkiresepti:

banaania

avokadoa

mustikkaa

hunajaa

hiukan suolaa tuomaan makua esiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.