Kela katkaisi yksinhuoltajaäiti Tinna Pehkosen tuet – USU: Joutuu nyt harkitsemaan uudestaan

Kela joutuu harkitsemaan uudelleen ohjeitaan työttömyysturvan katkaisemisesta TE-toimiston yrittäjyysselvityksen ajaksi ,kertoo Uutissuomalainen (USU).

Nykyisintyöttömänä yrittäjyyttä kokeilevantuki pääsääntöisesti katkeaa selvityksen ajaksi. Lain pitäisi kuitenkin nimenomaan turvata selusta ja toimeentulo yrittäjyyskokeilun ajan.

Työttömyystuen katkaisukäytäntö on Kelan etuusjohtajan Anne Neimalan mukaan ollut voimassa joitakin vuosia.

USU kertoi aiemmin, ettäaktiivimallin mukainen yrittäjyyskokeilu veihelsinkiläiseltä yksinhuoltajaTinna Pehkoseltakahden kuukauden työttömyystuet. Pehkonen joutui tukien katkaisun vuoksi pahaan taloudelliseen jamaan ja hämmästeli, miten Kela voi toimia näin.

Anne Neimalasanoo USU:lle, että Kelassa on haluttu välttää tukien takaisinperintää. Seon Neimalan mukaan sekä asiakkaan että Kelan etu silloin, kun asiakkaalla on selvityksen aikana tuloja.

– Neljän kuukauden jakson aikana työmarkkinatukea ei pitäisi katkaista, Neimala linjaa.

Neimalan mukaan tukien katkaisukäytäntöä mietitään nyt uusiksi tilanteissa, joissa on kyse lyhyestä jaksosta. Työ- ja elinkeinoministeriön näkemys on, että Kelan toiminta on vastoin lakia.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut