Arvaatko, mitä merkkiä suomalaiset suosivat kesäauton valinnassa? – näitä ominaisuuksia huviajelija arvostaa menopelissään

Suurin syy hankkia kesäauto on huviajelu. Oskari Lehto

Aki Hast

Kesäauton kuumin hankkimissesonki on nyt käsillä. Tänäkin vuonna kesäauton aikoo hankkia joka kymmenes, ja noin joka kolmannella suomalaisella on omakohtaista kokemusta kesäauton hankkimisesta, tiedottaa verkon kauppapaikka Tori.fi

Viime vuoden kesäautokaupankäynnin vilkkain päivä oli 31. toukokuuta, jolloin Toriin jätettiin yli 3 700 autoilmoitusta. Tämän vuoden piikki on toistaiseksi ollut 16. toukokuuta. Ilmoituksia jätettiin silloin noin 2 100.

Kesäauton yleisin hinta on noin tuhannesta kolmeen tuhatta euroa ja auto ostetaan lähes aina käytettynä. Lisäksi jopa reilu neljännes pohtii myyvänsä kesäauton eteenpäin voitolla.

Tiedot selviävät Tori.fi:n toukokuussa 2018 toteuttamasta kyselystä. Kyselyyn vastasi 2 112 suomalaista.

Kesäauton suosikkimerkit ovat saksalaisia. Volkswagenin valitsisi reilu kymmenesosa suomalaisista. BMW:t ja Mercedes-Benzit ovat lähes yhtä suosittuja.

Suomalaiset ovat myös valmiita panostamaan kesäautoon, Tori.fi:n autoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jenni Tuomisto sanoo.

– Vajaa kolmannes asettuu hintahaarukkaan 1 000–3 000 euroa, vajaat 15 prosenttia 3 000–5 000 euroa ja reilut 11 prosenttia jopa yli 7 000 euroon. Ja kesäauton on oltava nimenomaan käytetty. Melkein kaikki ovat sitä mieltä, Tuomisto luettelee.

Suurin syy hankkia kesäauto on huviajelu. Kaksi kolmesta vastanneista kertoo kaipaavansa kesäistä kruisailua.

Halutuin kruisailusää on helle. Veden äärellä ajelisi joka kolmas, ja auringonlaskuun pyyhältäisi reilu neljännes, Tuomisto kertoo.

Ominaisuuksista tärkeimmät ovat auton hinta ja toimivat stereot. Ympäristöystävällisyydellä, värillä tai iällä ei ole puolestaan ole juurikaan merkitystä.

Suosituinta kruisailuseuraa on oma puoliso. Toiseksi mieluisinta seuraa ovat ystävät. Vanhemmat tai sukulaiset eivät ole kovin haluttuja kyytiläisiä, vaan enemmin suomalaiset ajelevat kesäautollaan jopa yksin.

– Stereotypia kesäautostahan on puoliluuska kuplavolkkari, jolla huristellaan auringossa poppi soiden oman mielitietyn kanssa jäätelölle. Hauskaa, että tuo pitää yhä melko tarkasti kutinsa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut