IS: Etenkin S-ryhmän ravintoloita piinaava sarjasyömäri on kohtelias ja hyvinpukeutuva – taustalta paljastui raakoja rikoksia

Heinäkuussa 2016 sarjasyömäri nautti Helsingin Gastropub Stone's -ravintolassa Ilta-Sanomien mukaan poroa, siideriä, olutta, viskiä, jäätelöä ja tupakkaa yli 100 euron edestä. Jussi Vehkasalo

Aapo Siippainen

Sarjasyömäriksi kutsuttu mies on piinannut ravintoloita 1990-luvulta lähtien. Hän on syönyt ja juonut pitkän kaavan mukaan, mutta jättänyt useiden kymmenien eurojen laskut maksamatta. Suurimmat laskut ovat yli sata euroa.

Ilta-Sanomat kertoo, että kohteeksi ovat joutuneet erityisesti Helsingin S-ryhmän ravintolat, kuten Stone's, Amarillo ja Belge. Ravintolakäynneillään mies pukeutuu hyvin, käyttäytyy kohteliaasti ja jää lopuksi odottamaan, että tarjoilija kutsuu poliisin.

Kuopiolaislähtöisellä miehellä Ilta-Sanomien keräämien tietojen mukaan synkkä rikoshistoria. Vuonna 1992 hän surmasi oman äitinsä. Surmassa oli käytetty keittiöveistä ja pölynimurin putkea. Tuomio oli 7 vuotta, jonka aikana mies karkasi.

Vuonna 2008 hovioikeus tuomitsi miehen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä seitsemän kuukauden tuomioon.

Viimeisin tuomio on Ilta-Sanomien mukaan viime joulukuulta. Helsingin käräjäoikeus passitti hänet kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeuteen 24 petoksesta ja neljästä näpistyksestä.

Käräjäoikeuden tuomioita miehellä on yhteensä 128 kappaletta, Ilta-Sanomat laski. Näpistysten ja petosten lisäksi listaan kuuluu törkeitä varkauksia, rattijuopumuksia ja ajoneuvon käyttövarkauksia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut