Helsinkiläisräppäri Kajus, 26, vaihtoi maisemaa videota varten, mutta se on miehelle tuttua – "Olen asunut, Liettuassa, Venäjällä, Unkarissa, Keniassa ja Kiinassa"

MUSIIKKI Eri puolilla maailmaa asunut diplomaattiperheen poika teki musiikkivideon Porvoossa.

Porvoo on kaunis. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa Suomessa, Kaj Lindgren sanoo. Milana Quinlan

Eija Quinlan

Kyllä mahtoivat turistit ja koirankävelyttäjät ihmetellä äitienpäivän iltana, kun Porvoon Näsinmäellä kaikui englanninkielinen räppi.

Siellä oli videotaan tekemässä helsinkiläinen musiikkiteknologiaopiskelija Kaj Lindgren, 26, joka käyttää YouTube videoissaan tai SoundCloud videoissaan taiteilijanimeä Kajus.

Hän teki videon Porvoossa, koska ihastui kaupunkiin. Se löytyy Kajus Beats -hakusanalla YouTubesta.

Porvoo jätti miehen ihmetyksen valtaan."

– Porvoo on kaunis. Kävi hyvä mäihä että oli niin hyvä keli. En ole ikinä Suomessa nähnyt mitään samanlaista ja se jätti minut ihmetyksen valtaan. Olisipa enemmän alueita Suomessa missä vanhoista kaupungeista olisi noin hyvin pidetty huolta. Kirkko oli kyllä mahtava nähtävyys ja tuli vähän semmonen olo että olenko ees Suomessa. Linnanmäeltä näki kauniisti koko kaupungin, käyn varmasti siellä uudestaan, hän lupaa.

suomalainen diplomaattiperheen poika, joka on elänyt suurimman osan elämästään ulkomailla. Hän puhuu englantia sujuvammin kuin suomea, koska hän on käynyt koulunsa englanniksi.

– Olen asunut, Liettuassa, Venäjällä, Unkarissa, Keniassa ja Kiinassa. Muutin nuorena paikasta paikkaan koska äitini Pia Stjernvall oli lähetystössä töissä ja tällä hetkellä hän on Kosovossa suurlähettiläänä. Monessa maassa asuimme vain kaksi vuotta, mutta Keniassa viisi, jossa kävin amerikkalaista koulua. Sitä paikkaa on vielä ikävä melkein joka päivä ja toivon, että joku päivä voin palata sinne ainakin hetkeksi.

Keniaa ikävöin melkein joka päivä."

Keniassa käydyn lukion jälkeen hän muutti yksin Kiinaan.

– Kiina oli sitten high schoolin jälkeen. Opiskelin siellä Business Adminstrationia (liiketaloutta) viisi vuotta englanniksi. Kiinaan menin koska armeijan jälkeen en tiennyt mitä tehdä ja olin kerran käynyt Kiinassa ja siitä tykännyt. Hain moneen kouluun ja sain positiivisen vastauksen heti viikon päästä. Oli se aika kokemus mutta en hirveesti pitänyt opiskeluaineesta ja koulusta. Oli hyvä fiilis kun tulin takaisin. Suomi oli taas todella kaunis.