Melissa, 19, saa 200 yhteydenottoa miehiltä päivässä – "Videolla ihmisistä saa enemmän irti"

IHMISSUHTEET Varsinkin nuoret haluavat yhä useammin nähdä potentiaalisen kumppanin videolla ensin.

Videoiden suosio on kasvanut niin sosiaalisessa mediassa kuin uutistenkin katselussa, joten on melko luontaista, että trendi on levinnyt myös deittailuun.

Siinä missä nettideittailu on aiemmin perustunut vahvasti kuvien ja tekstin varaan, yhä useampi, varsinkin nuori, haluaa nähdä potentiaalisen kumppaninsa videolla. Monet deittiapplikaatiot ovatkin jo mahdollistaneet käyttäjilleen mahdollisuuden lähetellä toisilleen liikkuvaa kuvaa.

Vielä pidemmälle tämän ajatuksen vie suomalainen deittisovellus Klip, jossa käyttäjät voivat keskustella ainoastaan videoiden välityksellä.

– Meillä on nyt noin 20 000 latausta Suomessa. Teimme hiljattain ulkoasu-uudistuksen, joten uskomme suunnan olevan nousussa. Suomessa iso osa käyttäjistä on pääkaupunkiseudulla, mutta kyllä heitä on paljon myös muualla, Klipin tuotevastaava Emilia Oksanen kertoo applikaation suosiosta.

Selfiekulttuurissa ja sosiaalisessa mediassa kasvaneille oman itsensä kuvaaminen on luontaista.

19-vuotias Melissa Stén on yksi niistä, joille video on jo luonnollisempi tapa deittailla. Hän käyttää lähes kaikkia saatavilla olevia deittisovelluksia Tinderistä Hot or Notiin, mutta pitää eniten niistä, joissa kumppanin pääsee näkemään videolla.

– Videolla ihmisistä saa enemmän irti ja he ovat aidompia. Siinä näkee helpommin millainen tyyppi on kyseessä. Onko hän kuinka rempseä tai itsevarma. Ja totta kai niistä näkee toisen ulkonäön paremmin. Videossa on vaikeampi huijata samalla tavalla kuin kuvassa, Stén luettelee.

– Videolla myös keskustelun aloittaminen on parempaa. En esimerkiksi itse koskaan vastaa vaikkapa Tinderissä, jos joku kirjoittaa vain moi. Pitää olla vähän mielikuvitusta.

Monet kuitenkin yhä kammoavat itsensä kuvaamista. Tämä huomattiin myös Klipissä ja sovellus päätti auttaa käyttäjiään.

– Klipissä on mahdollisuus vapaan videon lisäksi tehdä video, jossa käyttäjä vastaa sovelluksen esittämiin kysymyksiin videon pyöriessä. Videoita voi tehdä yhteensä yhdeksän kappaletta omaan profiiliin. Käyttäjä voi myös ladata valmiin videon puhelimen galleriasta. Tämä auttaa juuri siinä, ettei käyttäjällä ole paineita juuri sillä hetkellä kuvata itseään, Oksanen kertoo.

Stén puolestaan vinkkaa miehille mitä videolla ei kannata tehdä.

– Itse olen sen verran pinnallinen, että kyllä mies saa olla videolla vähän panostanut ulkonäköönsä. Sitten kannattaa valita jokin hyvä paikka. Ei se hirveästi sytytä, jos mies istuu sängyllä Nalle Puh -lakanoissa. Näyttää heti paljon paremmalta, jos takana on jokin ikkuna tai kiva kasvi, Melissa nauraa.

Näin onnistut deittivideossa

Aloita kuvaamaan ja muista olla oma itsesi.

Kuvaa yksin kotona, harrastuksessa tai vaikkapa kavereiden kanssa viikonlopun vietossa.

Näytä oma persoonasi.

Mieti sopiva kuvauspaikka. Klip-sovelluksen käyttäjien suosituimmat kuvauspaikat ovat: koti (45 %), ulkona (18%), bileissä (14%), salilla (8%), töissä (7%) ja autossa (6 %).

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut