Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Jättärin" juoksuportaat kunnostetaan – kaupunkilaisten muiden ideoiden toteutus epävarmaa

Helsingin kaupunginhallituksen myöntämää lähiörahastorahaa aiotaan hyödyntää Malminkartanonhuipulla ainakin siten, että suositut juoksuportaat kunnostetaan.

Kaupunginhallitus myönsi Malminkartanonhuipun suunnitteluun ja osittaiseen kunnostaminen 180 000 euroa 21. toukokuuta.

– Juoksuportaiden kunnostuksen suunnittelu on tarkoitus aloittaa tänä vuonna. Kunnostus voitaisiin toteuttaa mahdollisesti ensi vuonna, kertoo maisema-arkkitehti Tiina Uusitalo Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Aiemmin saaduilla määrärahoilla Malminkartanonhuipulla toteutetaan mäen käyttäjien turvallisuutta lisäävä aita.

– Aita on tarkoitus toteuttaa vielä tämän vuoden puolella vanhan laskettelurinteen alueelle. Siinä harrastetaan nykyään alamäkipyöräilyä. Aidan tarkoituksen on erottaa harrastusalueet toisistaan.

Nyt oli lähiörahaston viimeinen jakokierros."

Malminkartanonhuippu on vanha täyttömäki, joka tunnetaan myös Jätemäkenä ali ”Jättärinä”. Suositun nyppylän käytön lisäämiseksi entisestään kaupunki haki reilu vuosi sitten ideoita kaupunkilaisilta netissä Mitä Jättärille? -kyselyllä.

Alueen ideasuunnitelmakarttaan on merkitty monenlaisia toimintoja, kuten frisbeegolf, pumptrack-rata, sauna, tekonurmikenttä ja esiintymispaikka.

Nyt on kuitenkin epävarmaa, saadaanko edes osa hienoista ideoista toteutettua edes jollakin aikavälillä.

– Kun ideasuunnitelmaa on tehty, on ollut se käsitys, että rahoitusta tulisi lähiörahastosta pitempään, mutta nyt oli lähiörahaston viimeinen jakokierros. Jatkossa rahoitus alueen kehittämiseen tulee löytää puistomäärärahoista, Uusitalo sanoo.

Helsingissä on otettu vuoden alusta käyttöön uusi osallisuusrahasto, jonka tavoitteena on, että kaupunkilaiset voivat paremmin vaikuttaa rahaston määrärahojen jakoon. Osallisuusrahasto on korvannut lähiörahaston.

– Malminkartanonhuippua täytyy katsoa kokonaisuutena, reitistön ylläpito siellä ainakin on tärkeää.

Kaupunginhallitus myönsi 21. toukokuuta kaikkiaan viisi miljoonaa euroa lähiörahastorahaa.

Suurimpien summien saajia olivat Vuosaaren leikkipuisto Lohikäärmeen ja Punakivenpuiston kunnostaminen (1,36 miljoonaa euroa), Lassilan leikkipuisto Laurinniityn piha-alueiden kunnostaminen (770 000 euroa), Siltamäen Siltalanpuiston kunnostaminen (770 000 euroa) ja Itäkeskuksen Stoan aukion kunnostaminen (480 000 euroa).

Kaupunginkanslia sai 480 000 euroa osallistuvan budjetoinnin käynnistämiseen.

Lähiörahaa sai kaikkiaan 12 kohdetta. Potista meni kaupunkiympäristön toimialalle 3,85 miljoonaan euroa, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle 580 000 euroa, kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle 90 000 euroa sekä kaupunginkanslialle 480 000 euroa.

Kuluvan vuoden alussa lähiörahaston pääoma oli 52,3 miljoonaa euroa. Lähiörahaston tarkoituksena on lähiöiden arvostuksen nostaminen parantamalla lähiöiden viihtyvyyttä ja toiminnallisuutta sekä ikääntyvien kaupunkilaisten palvelumahdollisuuksia.