Uudet kuvat julki: Tällainen on HIFK:n asuntoja, liiketiloja, hotellin ja jäähallin yhdistävä jättihanke

Töölön jättimäinen, yksityisellä rahalla toteutettava urheilu- ja tapahtuma-areenahanke Nordenskiöldinkadun varteen etenee.

Asemakaavanmuutosta edeltävästä osallistumis- ja arviontisuunnitelmasta on valmistunut uusi versio, jossa kaava-alueeseen on lisätty vanhan jäähallin eteläpuolinen jalkapallokenttä 6 sekä Vauhtitien varren parkkipaikka-alue. Pohjoisen Stadinontien itäpuolisen alueen rajausta on laajennettu Hammarskjöldintielle asti.

Projekti GH Oy:n Helsinki Garden -hankkeeseen tutkitaan myös vanhan jäähallin yhdistämistä, jolloin vanha halli muutettaisiin pienemmäksi monitoimiareenaksi ja liikunta- sekä liiketiloiksi. Maan alle kokonaan sijoittuvasta Garden Helsingistä tulee HIFK:n uusi kotihalli, joka vetää noin 11 000 – 16 000 henkeä.

Areenoiden yhteenlaskettu samanaikainen kävijämäärä on noin 23 000 henkeä ja alueella voi oleskella samaan aikaan enintään noin 28 000 ihmistä. Vastaavasti läheinen Olympiastadion vetää remontin jälkeen 50 000 ihmistä ja Töölön jalkapallostadionin kapasiteetti on reilut 10 000 katsojaa. Muiden toimintojen tulee voida jatkua alueella nykyisen kaltaisina, todetaan Garden-hankkeen kuvauksessa.

Vanhan jäähallin sisäänkäyntiaukion kautta tultaisiin jatkossa siirtymään myös maanalaisiin aula- ja ravintolatiloihin, jotka palvelevat molempia areenoita, sekä maan alle sijoitettavaan päivittäistavarakauppaan ja muihin liiketiloihin.

Nordenskiöldinkadun ja Pohjoisen Stadiontien varsille tulee maanpäällistä kerrostalaa yhteensä 75 000 kerrosneliötä, kerrosluvun vaihdellessa 8–13 välillä. Tiloihin tulee asuntoja noin 500 asukkaalle, toimitilaa, hotelli ja maantasoon liiketilaa.

Pysäköintipaikkoja suunnitellaan Pohjoisen Stadiontien kallioselänteen alle 700 paikkaa ja jalkapallokentän 7 alle noin 300 paikkaa. Tapahtumien pysäköinti ja huoltoliikenne järjestetään rakennettavassa tunnelissa Vauhtitien kautta.

Hankkeen suunnittelijat ovat tavattavissa 4. kesäkuuta kello 17.30 alkaen Kampin Laiturilla, Narinkka 2.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut