Miesten syrjinnästä heräsi jälleen epäilyksiä vuokramarkkinoilla – "Vaikea näyttää toteen"

Sosiaalisessa mediassa nousee tasaisin väliajoin keskustelua vuokralaisten tasa-arvosta. Asia nousi esille jälleen tiistaina, kun bloggaaja Henna Mikkilä twiittasi kuulleensa useasta lähteestä, että vuokranantaja valitsee vuokralaiseksi mieluummin naisen kuin miehen.

Mikkilä pohtii, miksi naiset olisivat parempia vuokralaisia.

– Miksiköhän näin on? Mikä statistiikka tukee sitä, että tytöt/naiset olisivat parempia vuokralaisia?, hän kysyy.

Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita sanoo, että syrjinnästä ei ole tullut viime aikoina tavallista enempää yhteydenottoja.

– Jos on 15 hakijaa, niin vaikea näyttää toteen, että hakijaa olisi syrjitty sukupuolen takia. Vuokranantajalla on oikeus valita vuokralainen. Se riittää, kun sanoo, että toinen hakija vaikutti luotettavammalta. Pidän vuokramarkkinoita tällä hetkellä tasa-arvoisina, Viita kommentoi.

Onko muilla havaintoja siitä, että miehiä (poikia) syrjitään vuokralaista valittaessa? Että vuokranantaja valitsee vuokralaiseksi mieluummin naisen kuin miehen? Tällaista viestiä olen kuullut niin Vuokraturvalta kuin vuokralaisiltakin.#asuminen#sijoittaminen#vuokraaminen — Henna Mikkilä (@mikkhe) 22. toukokuuta 2018

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut