Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Varakas nuori nainen lähti ravintolasta vieraan seurueen mukaan ja menetti liki 1 700 euroa – mitä oudolla matkalla oikeasti tapahtui?

Ryöstö vai perinteinen ohari eli petos?

Tätä punnitsi Tuusulan käräjäoikeus tuomitessaan kolmehenkisen seurueen, joka anasti Keravalla asuneelta naiselta 1 680 euroa erikoisen automatkan aikana keväällä 2016.

Seurueen mukaan ravintolasta lähtenyt varakas nuori nainen kertoi tulleensa ryöstetyksi.

Kertomansa mukaan hänet pakotettiin automatkan aikana tappamisen uhalla nostamaan pankkitililtään rahaa kyyditsijöilleen, vaikka hän oli vain halunnut ostaa heiltä viinaa ja pyytänyt kyydin kotiinsa.

Tuusulan käräjäoikeus katsoi kahden miehen ja yhden naisen seurueen syyllistyneen petokseen. Syyttäjä syytti kolmikkoa ensisijaisesti ryöstöstä eli huomattavasti vakavammasta rikoksesta.

Tuomiosta kertoi ensin Keski-Uusimaa.

Tuomitut kertoivat naisen lyöttäytyneen heidän seuraansa ravintolassa ja halunneen ostaa heiltä Subutexia. Nainen on käyttänyt Subutexia, ilmenee tuomion selostusosasta.

Seurueen miehet kertoivat, että he päättivät tehdä "ohikkaan". He lupasivat hankkia naiselle Subutexia, mutta tarkoitus oli vain huijata tältä rahat.

Miehet siis myönsivät syyllistyneensä petokseen.

Auton kyytiin tullut aviomies ei huomannut vaimonsa olevan rikoksen uhri."

Automatka oli niin outo, ettei osan matkasta mukana ollut naisen aviomies huomannut vaimonsa olevan rikoksen uhri.

Nainen oli soittanut miehelleen ja pyytänyt tätä tulemaan pihalle pankin tunnuslukujen kanssa, jotta hän voisi korottaa tilinsä nostorajaa. Naisella oli käyttötilillään varsin paljon rahaa, mutta tilillä oli nostoraja.

Aviomiehen tultua pihalle ja noustua seurueen kyytiin kyydittäjät olivat ystävällisiä eikä ilmassa leijunut uhkaa. Hälytyskellot eivät soineet aviomiehen päässä.

Humalassa ollut nainen ei onnistunut korottamaan tilinsä nostorajaa.

Pian sen jälkeen auto pysäytettiin ja naisen aviomies nousi tupakalle seurueeseen kuuluneen toisen miehen kanssa. Samassa keravalaisnainen sananmukaisesti potkaistiin ulos autosta ja koko kolmehenkinen seurue kaasutti tiehensä.

Tässä vaiheessa aviomiehellekin alkoi valjeta asioiden todellinen laita.

Poliisi tavoitti seurueen nopeasti. Heiltä löytyi vaatteisiin piilotettuna 39 kappaletta 50 euron seteleitä, eli enemmänkin kuin naiselta oli anastettu.

Rankan rikostaustan takia toisen miehen tuomio lieveni, toinen ei saanut rangaistusta lainkaan."

Molemmilla petokseen syyllistyneillä miehellä on rankanpuoleinen rikostausta.

Toisella miehellä muut tuomiot vaikuttivat alentavasti petostuomioon. Hänet tuomittiin 15 päiväksi ehdottomaan vankeuteen.

Toisen miehen rikostausta oli niin rankka ja muut tuomiot niin tuoreita, ettei hän saanut petoksesta rangaistusta lainkaan, vaikka hänen katsottiin syyllistyneen siihen.

Oikeuden mukaan miehelle aikaisemmin tuomitut rangaistukset riittävät rangaistukseksi myös nyt tuomitusta petoksesta.

Ilman aiempia tuomiota mies olisi tuomittu 45 päiväksi ehdottomaan vankeuteen.

Ankarimman tuomion sai miesten autonkuljettajana toiminut nainen, jolla ei ollut aiempia tuomioita petostuomiota lieventämässä. Hänet tuomittiin 30 päiväksi ehdottomaan vankeuteen.