Suomalainen tavarataloketju tulee pk-seudulle: Myy tekniikkaa ja muotia – ”Uskomme kivijalkakauppaan”

Kuopiolainen tavaratalo- ja rautakauppaketju Carlson avaa myymälän Kalasataman Redi-kauppakeskukseen syksyllä.

Myymälä on ketjun ensimmäinen, joka sijaitsee Itä-Suomen ulkopuolella. Toimitusjohtaja Kyösti Karhunen sanoo, että Carlson on etsinyt pitkään mahdollisuutta päästä Etelä-Suomen suurien asiakasmäärien luokse.

Karhusen mukaan pääkaupunkiseutu on yritykselle tärkeä jo verkkokaupankin takia. Carlson avasi verkkokaupan viime marraskuussa

– Meidän nettikaupan asiakaskunnasta lähes puolet on pääkaupunkiseudulta. Myymälämme toimivat verkkokaupan toimitusten lähettäjinä sekä noutopisteinä. Näin myös Rediin tuleva myymälä. Vantaalle ja Espooseen laajentumisesta yritys tekee päätöksiä myöhemmin.

Carlson myy verkkokaupassaan muun muassa muotia, kodintekniikkaa ja kodin sisustamisen sekä remontoinnin tuotteita. Tyypillinen verkkokaupan asiakas on 25–45-vuotias pääkaupunkiseudulla asuva nainen, joka haluaa jotain uutta keittiöönsä.

– Kysyntää on erityisesti niille tuotteille, jotka liittyvät kotiin, kuten ruuanlaittoon ja sisustukseen. Keittiö on erittäin tärkeä asia. Se on kodin sydän, Karhunen tietää.

Redin myymälämme valikoima tuleekin painottumaan kodin tuotteisiin, erityisesti ruoanlaittoon, kattamiseen sekä lahjatavaroihin.

Toimitusjohtaja uskoo, että suomalaiset haluavat käydä yhä kivijalkakaupoissa.

– Tuotteen tarve ei ole ainut syy tulla kauppaan. Kaupankäynti on sosiaalinen tapahtuma. Moni haluaa hypistellä ja tehdä lopullisen päätöksen useamman tuotteen välillä. Ihmiset tekevät ostopaikkavalintoja netissä, mutta tulevat ostoksille kivijalkakauppaan.

Rediin tulee myös samaan yhtiöön kuuluva merkkivaateliike Halonen, jolla on liikkeitä Helsingissä ja Espoossa. Halosella tulee Rediin myymälätilaa 2 000 neliötä ja Carlsonilla 600.

Aiemmin tänä vuonna joensuulainen vaateketju Kekäle laajensi toimintaansa Vantaan kauppakeskus Jumboon.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Etusivulla nyt

Mainos: HotLips

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut