Malminkartano saa jälleen nuorille oman tilansa – muutto kuitenkin sieltäkin edessä

Malminkartanonaukiolle avataan ensi elokuussa Kumppanuustalo Horisontin kirpputorin ja kahvilan entisiin tiloihin nuorisotalo. Lauri Hiltunen

Sanna Jompero

Malminkartanon nuorisotalo avaa ensi syksynä ovensa Malminkartanonaukiolla.

Elokuussa Puustellintie 4:ssä avattavalle nuorisotalolle jouduttiin etsimään uudet tilat sen jälkeen, kun nuta sulki ovensa uudisrakentamisen tieltä Piianpolulla vuoden 2016 lopussa. Toimintaa on väliaikaisesti järjestetty Apollon yhteiskoululla ja Malminkartanon kirjastolla.

– Sopivan tilan löytymiseen ei mennyt kovinkaan kauaa, mutta muuttoa edeltävissä paperitöissä ja remontissa meni oma aikansa. Asiaa on kuitenkin edistetty koko ajan hyvässä yhteisymmärryksessä kaupungin, kiinteistön omistajan ja taloyhtiön kanssa, sanoo Kannelmäen nuorisotyöyksikön toiminnanjohtaja Lauri Hiltunen

Remontti alkoi viime kuussa.

Kyseessä on entinen liiketila, jossa on viimeksi toiminut Kumppanuustalo Horisontin kirpputori ja kahvila.

– Olemme todella innoissamme paitsi hyvästä ja monipuolisesta tilasta, myös sen sijainnista Malminkartanon keskeisimmällä paikalla, sanoo Hiltunen.

Tilat ja sen toiminta tullaan suunnittelemaan yhdessä nuorten kanssa. Nuorisotalo tulee sijaitsemaan kerrostalon alakerrassa, joten talon asukkaille järjestetään oma tutustumistilaisuus elokuussa.

– Tiloja tullaan lainaamaan asukkaiden ja järjestöjen käyttöön. Toivon, että meidät otetaan avosylin vastaan asema-aukiolle, Hiltunen jatkaa.

Puustellintien tilat tulevat nekin olemaan väliaikaiset.

Lähivuosien aikana käyttöikänsä päähän tulleen vanhan nuorisotalokiinteistön tilalle nousee uudet tilat, joiden yhteyteen rakentuu nuorisotalon lisäksi iso päiväkoti. Nuorisotalo on evakkotiloissa muutaman vuoden.

– Näillä näkymin vuonna 2020, kommentoi Hiltunen muuttoa uusiin tiloihin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut