Tämä mies on vastuussa, kun Olympiastadion saa uuden 15000 neliön katon – "Urakkasumma on melko merkittävä"

Suomen Teollisuuskatot Oy:n PVC-kattojen asiantuntemus teki siitä urakoitsijan poikkeuksellisessa ja haastavassa kohteessa.

Suomen legendaarisimmaksi tapahtumapaikaksi mainostettu Helsingin olympiastadion uudistuu vuoteen 2019 mennessä suurtapahtumien vaatimukset täyttäväksi monitoimiareenaksi.

Osaltaan uudistustyössä on mukana lohjalainen Suomen Teollisuuskatot Oy, joka urakoi uudistuvat stadionin katon. Uudistettavaa kattopinta-alaa on 15 000 neliötä.

– Tuon kokoisia kohteita – ja isompiakin – meillä on jonkin verran, mutta kohde on poikkeuksellisen haastava ja se on julkisuusarvoltaan tunnetuimpia rakennuksia, joita olemme tehneet, Suomen Teollisuuskatot Oy:n toimitusjohtaja Tomi Norrby arvioi Länsi-Uusimaa-lehden haastattelussa.

Työn tilaajana toiminut pääurakoitsija Skanska Talonrakennus Oy lähestyi Suomen Teollisuuskatot Oy:tä ensimmäisen kerran viime vuoden touko-kesäkuussa.

– Kesälomien jälkeen ryhdyttiin laskemaan, suunnittelemaan ja tekemään tarjousta.

Teollisuuskatot suunnitteli ja mietti stadionin katon koururakenteet valmiiksi jo urakan tarjousvaiheessa. Tämä auttoi varmistamaan suunnitelman toteuttamiskelpoisuuden ja vakuuttamaan tilaajan.

Teollisuuskatoilla on 20 vuoden kokemus vaativista kattourakoista ja Norrbyn mukaan Olympiastadionin kattoon valittu AlkorPlan PVC -kate mahdollistaa suunniteltujen muotojen ja rakenteiden toteuttamisen laskelmien mukaan.

– Haasteena stadionissa on se, että kaikki kaarevat pinnat täytyy tehdä arkkitehdin halusta oikeasti kaarevina, ei murtoviivalla. Tämä vaati jo etukäteen melkoisesti suunnittelua ja ideointia, jotta työ pystytään sitten tekemään nopeasti ja tehokkaasti näin suuressa mittakaavassa, Norrby sanoo Länsi-Uusimaalle.

Kilpailutuksen jälkeen Suomen Teollisuuskatot Oy tuli valituksi tehtävään. Tomi Norrby ei paljasta urakkasummaa, mutta kuvailee summaa "melko merkittäväksi".

Käytännön työt ovat käynnistyneet suunnittelulla ja tavaroiden hankinnalla.

– Varsinainen kourujen esivalmistus alkaa parin viikon sisällä ja katolle pitäisi päästä kesäkuun puolivälissä.

Aikatauluun vaikuttaa se, että stadionin teräsrakenteiden asennus vie aikansa.

– Meillä katon asennusta tehdään pienellä porukalla. Noin kolmen miehen ryhmä tekee kattoa ja katsotaan sitten ajan mittaan, miten työ etenee.

Urakka-ajaksi on määritelty yhdeksän kuukautta. Norrby arvioi, että työ kestää ensi vuoden puolelle saakka.

– Aikataulumuutoksia on tullut muun muassa siinä, että työt aloitetaan juoksusuoran kohdalta. Se voi jopa nopeuttaa meidän kokonaisaikatauluamme.

Suomen Teollisuuskatot Oy tunnettiin aiemmin nimellä Lohjan Teollisuuskatot Oy. Yhtiö muutti nimeään, koska se toimii eri puolilla Suomea.

Yhtiön liikevaihto viime vuonna oli 3–4 miljoonaa euroa, ja se teki PVC-kattoa noin 100 000 neliömetriä.

LUE MYÖS:Kuvat: Olympiastadionin jättiremontti on puolessa välissä – vessoja tulossa jopa 600

Perheyritys

Suomen Teollisuuskatot Oy on 1994 perustettu perheyritys, jonka tukikohta on Muijalan teollisuusalueella.

Koko Suomessa operoiva yritys on yli kahden vuosikymmenen aikana urakoinut reilut kaksi miljoonaa vesikattoneliötä erilaisiin saneeraus- ja uudiskohteisiin.

Teollisuuskatot toimii saksalaisen Renolitkonsernin AlkorPlan PVC -vesikatteiden maahantuojana ja urakoitsijana.

Asiakkaita ovat rakennusliikkeet, rakennuttajat sekä yksityishenkilöt.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut