Poliisi esittää murhasta epäiltyä sarjakuristajaa vangittavaksi – uusin uhri löytyi Kalliosta

Poliisi epäilee 52-vuotiasta miestä naisen murhasta. 52-vuotias uhri löytyi Kalliossa sijaitsevasta kerrostalohuoneistosta viime perjantaina. Mediat kertoivat maanantaina, että sarjakuristajana tunnettua Michael Penttilää,52, epäillään murhasta, mutta poliisi ei toistaiseksi edelleenkään vahvista epäillyn tekijän henkilöllisyyttä.

Nainen löytyi, kun talonyhtiön huoltomies tarkasti asunnon, josta naapurit olivat ilmoittaneet tulevan poikkeuksellista hajua.

– Poliisin alustavien tutkimusten perusteella heräsi epäily, että nainen oli surmattu. Henkirikosepäily varmistui viikonlopun aikana suoritetussa oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa, kertoo rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

– Tapausta tutkitaan tällä hetkellä rikosnimikkeellä murha, koska esitutkinnan tässä vaiheessa on syytä epäillä, että henkirikos on tehty vakaasti harkiten ja rikosta on kokonaisuutta arvostellen pidettävä törkeänä, Koski sanoo.

Poliisi otti epäillyn kiinni sunnuntaina. Mies on tällä hetkellä pidätettynä, ja häntä tullaan esittämään vangittavaksi huomenna keskiviikkona. Miehen jäljille päästiin poliisin omien tutkimusten kautta. Mies on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Rikokseen ei epäillä liittyvän muita henkilöitä.

Poliisi ei voi toistaiseksi kertoa tarkemmin rikoksen uhrista, rikoksen tekotavasta eikä epäillyn rikoksen olosuhteista, jotta törkeän rikoksen selvittäminen ei vaarantuisi.

Lue myös:Sarjakuristajaa epäillään murhasta – 17-vuotiaaseen kohdistuneesta rikosepäilystä tuomio tämän kuun lopussa

Lue myös:Helsingin lähiössä kuohuu – onko henkirikoksesta epäilty mies sarjakuristaja?

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut