Yllätyskäänteitä VR:n konepajahallin kauppakiistassa: Bruce Oreckin kilpailija muutti verkkosivujaan – "Emme kommentoi keskeneräisiä neuvotteluja"

Huhtikuulle päivätyssä havainnekuvassa Vallilan Ratapiha Oy kertoi myös suuren kokoonpanohallin toiminnasta, kuten Bruno-kirpputorista. Toimitusjohtaja Janne Järvinen sanoo, että kyse oli kuitenkin huolimattomuusvirheestä.  Keskiviikkona kaikki kymmenen symbolia oli poistettu kuvasta. Kuvakaappaus Vallilan Ratapiha Oy:n sivulta

Aapo Siippainen

Vallilan Konepajan alueen ostosta tiettävästi neuvotteleva Vallilan Ratapiha Oy on hyvin vaitonainen suunnitelmistaan. Yhtiön toimitusjohtaja Janne Järvinen sanoo Helsingin Uutisille, ettei ota kantaa keskeneräisiin neuvotteluihin.

VR:n entistä konepajaa Vallilassa on havitellut Yhdysvaltain entinen suurlähettiläs Bruce Oreck, jonka mukaan hänellä oli VR:n kanssa kaupoista jo alustava suullinen yhteisymmärrys, jonka VR Oreckin mukaan kuitenkin vesitti.

VR on vahvistanut, että se on saanut Konepajasta ostotarjouksen, mutta ei kerro tarjouksen tekijää. VR on myös kiistänyt, että sillä olisi ollut sopimusta Oreckin kanssa.

Oreckin kilpailija,Vallilan Ratapiha Oy esitteleeomia visioitaan konepajan alueesta yksityiskohtaisilla verkkosivuillaan Suunnitelmiin kuuluvat muun muassa olutpanimo, kauppahalli ja yhteisöllisiä tiloja.

– Visiomme on, että rakennusten punatiilten sävyttämän korttelialueen keskelle, Bruno Granholmin aukiolle, rakentuu tulevaisuudessa kaupunkilaisten tori, yhtiö kuvailee verkkosivuillaan.

Yhtiö osti viime vuoden joulukuussa VR Groupilta alueen kolme rakennusta: Pajan, Voimalan ja Lasipalatsin. Nämä sijaitsevat Oreckin havitteleman kokoonpanohallin välittömässä läheisyydessä.

Janne Järvinen sanoo Helsingin Uutisille, että yhtiö tekee nyt töitä Pajan, Voimalan ja Lasipalatsin kehittämiseksi. Järvinen toteaa myös, että yhtiö on ollut yhteyksissä Oreckiin.

– Olemme jo useamman vuoden keskustelleet VR:n kanssa muistakin kuin jo ostamistamme kiinteistöistä ja tällä hetkellä keskitymme niihin, mitä olemme jo ostaneet. Emme yleisestikään kommentoi keskeneräisiä tai mahdollisia tulevia neuvotteluja kiinteistöistä.

– Olemme olleet yhteyksissä muutamaan otteeseen Bruce Oreckin kanssa. Emme osaa kommentoida hänen kehittämissuunnitelmiaan.

Tulevaisuuden aikataulut ovat avoimia Vallilan Ratapiha Oy:lle. Uusia tiloja ei päästä rakentamaan ennen kuin entiset vuokrasopimukset päättyvät.

– Ostamamme kiinteistöt olivat jo VR:n toimesta täyteen vuokratut ja kunnioitamme voimassaolevia vuokrasopimuksia, Järvinen kertoo.

Tämän jutun tekohetkellä yhtiö päivitti verkkosivujaan. Aiemmin sivuilla olleessa havainnekuvasta sai käsityksen, että Vallilan Ratapiha Oy:llä oli suunnitelmia kiistelyn kohteena olevalle kokoonpanohallille.

Kello 14 maissa kuvaa muutettiin niin, että yksityiskohtaiset symbolit kokoonpanohalliin suunnitelluista ravintoloista, ostospaikoista ja työtiloista poistettiin sivuilta. Kokoonpanohalli on alueen rakennuksista selvästi suurin.

Järvinen sanoo Helsingin Uutisille, että symbolit tulivat sivulle huolimattomuuden seurauksena ja ne poistettiin.

– Sivujen tarkoituksena on kertoa ainoastaan meidän omistamasta kolmesta rakennuksesta.

Vallilan Ratapiha Oy:n omistajat kuvailevat itseään menestyneiksi perheyrittäjiksi. Arho Yhtiöt Oy:n omistavalla Henrik Hemmilällä on vuosien kokemus kiinteistökehityksestä. Hän toimii Vallilan Ratapiha Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Janne Järvisen suvun omistamat perheyritykset ovat vaikuttaneet Vallilan alueella jo lähes 50 vuoden ajan. Järvinen omistaa muun muassa LM Tietopalvelut Oy:n

Aiheeseen liittyvää

  1. Vallilan konepaja: Bruce Oreckilta raivoisa hyökkäys – aikoo haastaa VR:n oikeuteen ja vaatia miljoonakorvauksia 27.4.2018 20:47
  2. Konepaja-adressi kerää nimiä hurjaa vauhtia – VR:ää vaaditaan hoitamaan neuvottelut loppuun Bruce Oreckin kanssa 18.4.2018 11:57
  3. VR jatkaa neuvotteluja Vallilan Konepajan myynnistä – "Suojelukohteen kaupassa on paljon yksityiskohtia" 20.4.2018 19:15
  4. ”Konepajasta tulee ihan huikea” – Bruce Oreckin ostoaikeet innostavat Vallilassa 15.11.2017 6:15

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut