Mies, 26, houkutteli nuorisokodista karanneen tytön seksiin ja yritti ostaa seksiä tytöltä Kaisaniemessä – yli kahden vuoden tuomio

26-vuotias mies on tuomittu kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Helsingin hovioikeus vahvisti keskiviikkona käräjäoikeuden aiemman antamisen tuomion keskeiset kohdat.

Tuomiolauselman mukaan Qusai Salim Hassun Anoz oli useita kertoja sukupuoliyhteydessä tekohetkellä 14-vuotiaan tytön kanssa. Tyttö oli karannut nuorisokodista, ja vastineeksi seksistä mies tarjosi tytölle asuinpaikan muutamaksi päiväksi sekä päihteitä ja tupakkaa. Rikokset tapahtuivat keväällä 2017 Helsingissä. Mies oli tekohetkellä 25-vuotias.

Lisäksi mies tuomittiin hänen yritettyä houkutella 13–14-vuotiasta tyttöä seksiin tarjoamalla tälle huumeita. Mies oli muun muassa puristellut tyttöä rinnoista ja takapuolesta. Lähentely tapahtui kesällä 2017 Kaisaniemen puistossa, jossa tyttö oli viettänyt aikaa ystäviensä kanssa.

Tuomittu kiisti hovioikeudessa, että olisi käyttänyt hyväksi 14-vuotiaan tytön henkistä tilaa, ja että sukupuoliyhteys olisi ollut pakotettua.

Hän kiisti myös yrittäneensä ostaa seksiä 13–14-vuotiaalta vedoten muun muassa siihen, ettei hänelle ollut hallussaan huumeita. Kyse oli hänen mukaansa kiusoittelusta.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut