Vallilan konepaja: Bruce Oreckilta raivoisa hyökkäys – aikoo haastaa VR:n oikeuteen ja vaatia miljoonakorvauksia

Yhdysvaltain ex-suurlähettiläs Bruce Oreck katsoo, että hän on menettänyt mahdollisuutensa Vallilan konepajakauppoihin. Oreck kirjoitti perjantaina Facebookiin tulikivenkatkuisen päivityksen, jossa hän sanoo haastavansa VR:n oikeuteen, koska VR ei pitänyt kiinni sovituista kaupoista. Oreck näkee, että syynä kauppojen peruuntumiseen on raha, josta on tullut rehellisyyttä arvokkaampi asia.

Korvaukseksi Oreck vaatii lähes miljoonaa euroa, koska The Train Factory -projektin suunnittelu on vienyt paljon hänen aikaansa ja rahaansa. Oreckin suunnitelmissa Vallilan konepajalle oli tarkoitus tulla ilmaisia tiloja aloitteleville yrityksille.

VR:n viestintäjohtaja Tatu Tuominen sanoi Helsingin Uutisille perjantaina, että kauppaprosessi on edelleen kesken.

– Meillä ei ole asiasta mitään kommentoitavaa, Tuominen vastasi.

Oreckin Facebook-päivityksestä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Konepaja-kiinteistön myynti sai viime viikolla yllätyskäänteen, kun ostoa pitkään havitelleelle Oreckilleilmestyi kilpailija. Kaupat piti lyödä lukkoon huhtikuun alussa, kun Oreck sanoi suostuneensa VR:n tarjoamaan hintaan. 17. huhtikuuta Oreck sai kuulla, että hänellä on 48 tuntia aikaa tehdä kilpaileva tarjous. Oreck on syyttänyt VR:ää epäreilusta kaupankäynnistä jo pitkään.

Bruce Oreckin hankkeen puolesta puhuvan Konepaja-liikkeen viime viikon keskiviikkona avaama "Konepajan tulevaisuuden ja oikeudenmukaisuuden puolesta" -adressi on kerännyt tähän mennessä yli 4 400 nimeä. Uusimmassa päivityksessään Bruce Oreck haastaa kansalaiset ottamaan yhteyttä päättäjiin ja pitämään mahdollisimman paljon ääntä asiasta.