Uusnatsien koulumielenosoituksesta rikosilmoitus – poliisilla tiukka linja PVL:n puuhiin

Jari Pietiläinen

Helsingin Meri-Rastilassa sijaitsevan Merilahden peruskoulun pihamaalla eilen sattuneesta mielenosoituksesta on tehty rikosilmoitus.

Äärioikeistolainen Pohjoismainen vastarintaliike järjesti keskiviikkona Merilahden peruskoulun pihamaalla mielenilmauksen, jossa käytettiin megafonia äärioikeiston mielipiteiden levittämiseen.

Oppilaat tai koulun henkilökunta eivät olleet tapahtuma-aikaan ulkona, vaan sisällä koulurakennuksessa. Oppilaat kerättiin kesken välitunnin takaisin sisälle, kun pihan tuntumaan marssi kuusihenkinen joukko banderolleineen.

Paikalla kävi poliiseja, mutta ketään ei kuitenkaan otettu tapahtumien vuoksi kiinni. Rikosilmoituksen tekemiseen oli poliisilla kaksi syytä.

– Ensinnäkin PVL ei ollut tehnyt tilaisuudesta etukäteen ilmoitusta poliisille, joten kyseessä on kokoontumisrikkomus. Toiseksi kyseessä on järjestysrikkomus, sillä etenkin koulujen läheisyydessä tämänkaltaisia mielenilmauksia ei pitäisi järjestää, sillä lapset ovat erityisen herkkä kohderyhmä. Tässä suhteessa poliisilla on tiukka linja, kertoo ennalta estävän toiminnon johtaja, ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisista.

Keskiviikkoinen mielenosoitus oli jo toinen koulujen lähellä järjestetty ääriryhmien kokoontuminen Itä-Helsingissä.

Edellisen kerran maahanmuuttovastainen ryhmä levitti sanomaansa viime toukokuussa – tuolloinVesalan koulun lähistöllä pidettiin mielenilmaus, jossa vastustettiin erityisesti tämän koulun "islamisaatiota".

Paikalla oli kymmenkunta mielenosoittajaa, jotka protestoivat sitä, että edellisenä perjantaina koulusta olisi kuulunut rukouskutsu, joka oli kuultavissa jopa kilometrin päähän koulusta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Uusnatsijärjestön loppu lähenee – Käräjäoikeudelle lupa lakkauttaa Pohjoinen perinne ry 13.4.2018 18:25
  2. Vastarintaliike pullistelee rikollisia – Ruotsalaismedia: joka toinen jäsen saanut tuomion 22.2.2018 17:30
  3. Oikeus sallii yhä uusnatsien toiminnan Suomessa – Vastarintaliikettä ei kielletä 16.2.2018 17:46
  4. Uusnatsi Jesse Torniaisen vankeustuomio koveni – näin hovi perustelee 26.1.2018 10:17
  5. Ei natseja Helsinkiin -marssi ja Pohjoismainen vastarintaliike liikkeellä – kaksi otettu kiinni  6.12.2017 16:33

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut