Harkimon ja Jungnerin Liike Nyt houkutellut liki 7 700 ihmistä – "Haemme nyt aktiiveja Helsingin ulkopuolelle"

Mikael Jungner. Vesa Marttinen

Mikko Välimaa

Entisen kokoomuspoliitikko Harry Harkimon ja viestintävaikuttaja Mikael Jungnerinsekä mediapersoona Tuomas Enbuskenympärille muodostettu Liike Nyt -kansanliike on saanut muutamassa päivässä tuhansia ihmisiä kiinnostumaan toiminnastaan.

Perustajiin kuuluva Sarian Antila kertoo Helsingin Uutisille, että viidessä päivässä liikkeen verkkosivujen kautta mukaan on ilmoittautunut jo liki 7 700 ihmistä. Määrä on Antilan mukaan positiivinen yllätys.

Määrää voi verrata esimerkiksi poliittisten puolueiden jäsenmääriin. Vuoden 2016 tilaston mukaan vihreillä oli jäseniä noin 8 000 ja kokoomuksella 34  000.

On tosin muistettava, että kynnys liittyä poliittisen puolueeseen on korkeampi kuin verkkosivujen kautta tapahtuva ilmoittautuminen Liike Nytin toimintaan.

Liike Nyt ilmoittaa tavoitteekseen muun muassa poliittisen päätöksenteon uudistamisen ja läpinäkyvyyden lisäämisen.

Kysyimme seitsemän kysymystä Sarian Antilalta.

1. Kuinka moni ihminen on ollut halukas/kiinnostunut liittymään yhdistykseen?

–  Liike Nyt on herättänyt erittäin laajaa kiinnostusta. On mahdotonta arvioida määrää, mutta ihmiset ovat kiinnostuneita ja yhteydenottoja tulee todella paljon, Sarian Antila sanoo.

2. Kuinka moni on jo liittynyt?

–  Ensimmäisen viiden päivän aikana liittyneitä on lähes 8 000. Tämän hetken tarkka luku on 7682.

3. Minkälaisen prosessin kautta Liike Nyt hyväksyy uusia jäseniä?

–  Liike Nyt ei ole puolue, minkä vuoksi mukaan lähteminen ei edellytä jäsenyyttä. Liike Nyt hyväksyy kaikki poliittisen järjestelmän muuttamisesta ja yhteiskunnan tulevaisuudesta kiinnostuneet mukaan toimintaansa. Liittyä voi, vaikka kuuluisi johonkin puolueeseen. Liittyminen tapahtuu verkkosivuillamme. Liittymällä pääsee osallistumaan kaikkeen toimintaamme sekä vaikuttamaan päätöksentekoon ja Liikkeen kehittämiseen. Haluamme kuulla ihmisiä myös Helsingin ulkopuolella. Juuri nyt etsimme aktiivisia ihmisiä vetämään toimintaa eri alueilla.

4. Haluatteko kasvaa suuremmaksi kuin poliittiset puolueet?

–  Liike Nyt kehittyy sen mukaan, miten ihmiset lähtevät siihen mukaan. Toivomme tietysti, että mahdollisimman moni lähtisi uudistamaan politiikkaa. Liikkeen idea on saada aikaan liikettä, ei ohjata tai johtaa sitä. Parasta olisi, jos myös poliittiset puolueet lähtisivät mukaan.

5. Miten kommentoitte nykyistä jäsenmäärä?

–  Yllätyimme liittyneiden määrästä. Olemme iloisia siitä, miten aktiivisesti ihmiset ovat tulleet mukaan ja miten paljon keskustelua Liike Nyt on herättänyt.

6. Miten yhdistykseen mukaan hakeneet ihmiset ovat perustelleet hakemustaan?

–  Ihmiset haluavat tulla kuulluiksi ja vaikuttaa asioihin. Päätöksenteosta halutaan tehdä avoimempaa ja selkeämpää.

7. Onko mukana julkisuudesta tunnettuja vaikuttajia?

–  Liikkeen idea on olla avoin alusta vuorovaikutukselle. Liike Nyt on ehdottomasti koko kansan liike. Emme julkaise mukaan tulleiden nimiä, ellei mukaan tullut sitä erikseen hyväksy.

Aiheeseen liittyvää

  1. Harkimo erosi kokoomuksesta linjariitojen vuoksi – "Puoluetta johdetaan täysin yksinvaltaisesti" 19.4.2018 16:13
  2. HS: Harkimo ja Jungner haluavat uuden poliittisen liikkeen – Pelko heräsi kokoomuksessa: "Onkohan politiikka oikea laji kummallekaan" 19.4.2018 9:07

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut