Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kävijäennätyksiä rikkonut Helsingin kaupunginmuseo joutuu säästökuurille

Ennätykselliset kävijämäärät pakottavat kaupunginmuseon säästökuurille. Yleensä kesäisin auki oleva Työväenasuntomuseo ei avaudu tänä vuonna lainkaan.

Töölönlahden Hakasalmen huvila alkaa periä pääsymaksua. Huvila on nyt kiinni remontissa, mutta seuraavat kaksi näyttelyä syksystä alkaen ovat maksullisia.

Kaupunginmuseoon kuuluu viisi museota – Helsingin kaupunginmuseo, Hakasalmen huvila, Työväenasuntomuseo, Ruiskumestarin talo ja Ratikkamuseo.

Resursseja käytetään suosituimpaan museoon eli kaupunginmuseoon, joka aikaistaa aukioloaikaansa kesäksi ja avautuu jo kello 9 aiemman kello 11 sijaan.

Kaupunginmuseon tavoitteena on tehdä muutoksesta pysyvä tulevillekin kesäkausille.

Helsingin kaupunginmuseolla on tiukka, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan kokonaisuuteen sidottu budjettiraami vuodelle 2018. Museon kiinteät menot ovat kasvaneet uusien museotilojen nvuokrien ja kahden viime vuoden ennätyksellisten kävijämäärien vuoksi.

Työväenmuseo on tarkoitus avata jälleen ensi vuoden kesäksi. Tulevana kesänä kaupungin tarinoista kiinnostuneille tarjotaan mahdollisuus osallistua Työväenasuntomuseon ympäristössä järjestettäville kävelykierroksille.