Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Tekisi mieleni läimäyttää raivoavaa Audi-herraa avokämmenellä” – poliisi paljastaa sen, mitä et Poliisit-sarjassa kuule

Suositussa Poliisit-sarjassa kerrotaan poliisimiesten ja -naisten arkisesta työstä järjestystä valvomassa. Sarjan ulkopuolella tapahtuu kuitenkin paljon sellaista, joka ei koskaan pääse julkisuuteen.

Poliisi X kertoo oman tarinansa Sunnuntaisuomalaisessa – hänen kertomuksessaan käydään läpi parin päivän työvuoron tapahtumat.

Väsyneen Poliisi X:n työvuoro alkaa kätkytkuolematapauksella, jossa poliisit joutuvat rauhoittelemaan kuolleen puolivuotiaan lapsen hysteerisiä vanhempia. Heti sen jälkeen on vuorossa iloinen lastenpäivä päiväkodissa.

Keskemmällä päivää poliisit joutuvat kuljettamaan juoppoa pois ihmisten ilmoilta ja kuuntelemaan ohikulkijan naljailua siitä, miksi poliisiauto on pysäköity kävelykadulle.

Iltapäivällä poliisit selvittelevät jo peltikolaria, jonka osapuolina ovat Audi-mies ja opiskelijatyttö.

– Herra nappaskengissään raivoaa, kun Audin puskuri on haljennut. Opiskelijatyttö on ajanut perään liikennevaloissa. Rauhoittelemme, että vakuutus kyllä korvaa, mutta se ei miestä kiinnosta, Poliisi X kertoo.

– Tekisi mieleni läimäyttää avokämmenellä ja näyttää kuvaa aamun keikasta. Teemme paperit ja toivotamme hyvää päivänjatkoa.

Poliisin työpäiviin mahtuu lisäksi muun muassa itsemurhayritys, jossa perheenäiti on ajanut autonsa päin rekan keulaa.

– Pelastuslaitos siivoaa romua ja ruumiinkappaleita, me ohjaamme liikennettä. Syntyy ruuhka, ja lomalaiset jupisevat poliisin toiminnasta. Eräs kuski käyttää asiatonta kieltä, koska poliisin vuoksi hän myöhästyy tilaisuudesta, johon on menossa. Kehotan herraa rauhoittumaan ja toivotan hyvää lomaa, Poliisi X kertoo työpäivästään.

Työvuoroon mahtuu myös humalaisen perheenisän rauhoittelua ja perheväkivallan hillintää. Poliisin kertomus on pysäyttävä tarina virkavallan kokemasta tiukasta työpäivästä – ja siitä, miten kaikki kansalaiset eivät välttämättä arvaa mitä kaikkea poliisin työ todella pitää sisällään.