Koirankakkatalkoot-ryhmä huhkii helsinkiläispuistossa – "Monen monta roskapussillista jo kerätty pois"

Välinpitämättömät koiranomistajat ovat jälleen nousseet puheenaiheeksi ulosteiden täplittäessä pientareita.

Pohjois-Haagaan on perustettu Koirankakkatalkoo-ryhmä, jossa vapaaehtoiset asukkaat ovat siistineet Runar Schildtin puistoa ja Pohjois-Haagan koirapuiston ympäristöä.

–(On) kerätty pois monen monta roskapussillista koiran kakkaa. Kakkaa on ikävä kyllä todella paljon ja tämän takia tavoitteena olisi lähteä tekemään vielä uusi kakankeruukierros, ryhmän edustaja kertoo julkisessa Haagan ilmoitustaulu-ryhmässä Facebookissa.

Ryhmässä on virinnyt vilkas keskustelu alueen koirankakkaongelmasta sekä muun muassa roskisten riittävyydestä.

– Ollaan asuttu E-Haagassa koirinemme nyt puolivuotta ja huomannut saman, että jätöksiä on ihan kamalasti, ihan kuvottavaa, eräs keskustelija kommentoi.

Osa kokee ulosteiden määrän ulkoilureiteillä lisääntyneen viime vuosina, mutta osa keskustelijoista muistuttaa, että ei sotkujen kertymiseen kovinkaan monta piittaamatonta koiranulkoiluttajaa vaadita.

Helsingin Uutiset kertoi viime syksynä, että koirien määrä on Helsingissä kasvanut jopa asukaslukua nopeamminLisäksi joka neljännellä koiranomistajataloudella oli vuonna 2015 jokaksi koiraa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos viestitti tämän vuodenhelmikuussa, että poliisille on Espoossa tehty jopa valvontapyyntöjä, kun omistajat systemaattisesti jättävät koirankakat korjaamatta. Poliisi muistutti järjestyslakiin viitaten, että jätösten siivoamattomuudesta taajamassa voi seurata rikesakko.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Etusivulla nyt

Mainos: HotLips

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut