Herttoniemen Prisma avaa 2020 – liikekeskukseen puu-uuni, sauna ja poreallas katolle

HERTTONIEMI Megahertsi laajenee Prismalla, kirjastolla, päiväkodilla, hoivakodilla ja uusilla asunnoilla.

Kauppakeskus Megahertsin takana on jo syvä, aidattu kuoppa. Siihen nousee lähivuosina entistä paljon isompi liikekeskus, joka valmistuu keväällä 2020.

–Tänne ei tule muotikauppoja, vaan arjen palveluja, kuvailee YIT:n projektijohtaja Heikki Hannukkala

Kesähuvilan tunnelmaa kaupungin keskelle."

Megahertsin vanhojen liikkeiden ja Prisman ohella Hertsiin tulee lähialueiden yhteinen kirjasto, joka jakaa tilat yhdessä kaupungin nuorisotyön kanssa.

Uutta on, että liikekeskukseen tulee myös Touhula-päiväkoti ja Mehiläisen hoivakoti.

–Haluamme tehdä ihmisten arjesta sujuvampaa. Ostokset voi hoitaa samalla, kun lapsi haetaan päiväkodista, Hannukkala visoi.

Valmistuessaan Hertsi tarjoaa Herttoniemen alueella asuville ja työskenteleville monipuoliset kaupalliset ja julkiset palvelut.

Asiointia helpottaa Itäväylän yli rakennettava kevyen liikenteen silta, joka tuo metroasemalta suoraan kirjaston ovelle.

–Kirjastolle on tärkeää sijoittua asiointi- ja kulkureittien varrelle, Herttoniemen kirjaston johtaja Anne Mankki toteaa.

Kirjasto ja nuorisotyö saavat Hertsiin yhteiset tilat, joiden käytössä haetaan synergiaa. Kirjasto tarjoaa tiloja harrastamiseen, oppimiseen, työskentelyyn ja kansalaistoimintaan. Nuoret pääsevät vaikuttamaan omien tilojensa suunnitteluun.

Keskeisenä ravintolatoimijana Hertsissä on Otaniemessä ravintolan jo avannut Fat Lizard, joka aikoo tarjota puu-uunissa valmistettua ruokaa iltamyöhään. Ravintolalle tulee myös sauna ja poreallas liikekeskuksen katolle.

–Kesähuvilatunnelmaa kaupungin keskelle, toimituskohtaja Viljo Laine hehkuttaa.

Hyvät liikenneyhteydet, iso vaikutusalue ja asukkaita ajatellen suunniteltu konsepti ovat vauhdittaneet tilojen markkinointia niin, että vuokrausaste on jo 80 prosenttia.

Tontti on rakentajalle haastava, sillä joka laidalla on vilkkaasti liikennöidyt kadut. Itäväylän kaistoja rakennetaan vielä kesään asti.

Liikennejärjestelyt on suunniteltu yhteistyössä kaupungin kanssa. Järjestelyistä viestitään esimerkiksi Hertsin Facebook-sivulla.

–Seuraamme jatkuvasti Hertsin omia viestintäkanavia ja reagoimme välittömästi palautteisiin, Hertsin työpäällikkö Jyrki Haka lupaa.

Työmaan edetessä Suunnittelijankatu, jota pitkin nyt ajetaan Itäväylälle, suljetaan ja siitä tulee työmaan apualuetta. Tällöin liikenne ohjataan viereiselle Työnjohtajankadulle.

Tontin itänurkkaan valmistuu vuonna 2021 kolme kerrostaloa, joihin tulee yhteensä noin 250 asuntoa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Etusivulla nyt

Mainos: HotLips

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut