Helsingin Uutiset kertoi viikonloppuna rajusta päiväkotiväkivallasta – uusi hoitaja aloitti maanantaina

ESIKOULU Päiväkoti Laakavuori sai maanantaina uuden hoitajan jo syksystä asti levottomaan eskariryhmään.

Laakavuoren päiväkodin eskariryhmä sai kauan kaivatun uuden hoitajan ryhmäänsä maanantaina. Helsingin Uutiset julkaisi viikonloppuna muun muassa rajua kiusaamista käsittelevän lehtijutun. Helsingin kaupunki

Sanna Jompero

Mellunmäessä sijaitsevan päiväkoti Laakavuoren eskariryhmä sai kauan kaivatun uuden hoitajan ryhmäänsä yllättäen jo maanantaina.

Helsingin Uutiset kertoi viikonloppuna (HU 7.–8.4.) päiväkodin eskariryhmässä jo pitkään jatkuneesta kiusaamisongelmasta

Vielä viime viikon torstaina päiväkodista kerrottiin Helsingin Uutisille, että ryhmä tulee saamaan yhden hoitajan "jossain vaiheessa kevään aikana". Tarkasta ajankohdasta ei tuolloin ollut tietoa.

Päiväkodin johtaja Mirja Rissanen ei halunnut kommentoida asiaa, mutta sanoo toivovansa päiväkodille nyt työskentelyrauhaa.

Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Irma Sihvonen vastaa kyselyihin. Miksi kauan kaivattu lisähoitaja saatiin päiväkotiin nyt näinkin pian?

–Ymmärrän toki päiväkodin johtajan vastauksen, koska meillä on ollut jo pitkään Helsingissä ongelmia rekrytoinnin suhteen. Nyt onni kävi myöten ja saimmekin hoitajan.

Rekrytointi tapahtui Sihvosen mukaan perjantaina ja työt alkoivat maanantaina.

– Olemme tänään tehneet myös suunnitelman, miten hoitaja työskentelee ryhmässä kevään aikana.

Kaupunki julkaisi maanantaina iltapäivällä tiedotteen, jossa se kertoi, että päiväkodin esiopetuksen toiminta käydään tarkasti läpi, arvioidaan ja sen pohjalta päätetään toimenpiteistä.

Päiväkodin eskariryhmän usean lapsen vanhemman mukaan ryhmässä on ollut jo kuukausia rajua, joidenkin lasten harjoittamaa väkivaltaista käytöstä muita lapsia kohtaan. Myös lasten kielenkäyttö on karua kuultavaa. Ryhmässä on eskarilaisen suusta kuultu puhuttavan jopa tappamisesta. Ongelmat alkoivat viime syksynä heti eskarivuoden alettua, kertovat vanhemmat.

He ottivat yhteyttä Helsingin Uutisiin, koska kokivat, etteivät tule kuulluksi riittävästi asiassa, sekä kirjoittivat myös blogikirjoituksen nettiin.

Päiväkodin henkilökunta ei vanhempien näkemyksen mukaan useista huolestuneista yhteydenotoista huolimatta ole syksyn ja alkuvuoden aikana saanut tilannetta kuriin.

Osa vanhemmista sanoo, että rauhattomuus ryhmässä on alkuvuodesta jopa lisääntynyt. Erityisesti poikien vanhemmista osa on jättänyt lapsensa viemättä hoitoon. Vanhempien ärsytys kohdistuu ensisijaisesti henkilökunnan asenteeseen ja tapaan, jolla ongelmia käsitellään.

Vanhemmille järjestetään torstaina päiväkodilla keskustelutilaisuus, jossa muun muassa käydään läpi vanhempia askarruttavia asioita. Vanhemmille esitellään myös uusi hoitaja.

–Aion itsekin osallistua kokoukseen, jotta saan selville, että vieläkö selittely jatkuu vai myönnetäänkö jo ongelmat, ryhmään kuuluvan eskarilaisen isä toteaa.

Kaupunki julkaisi maanantaina iltapäivällä myös tiedotteen, jossa se kertoi, että päiväkodin esiopetuksen toiminta käydään tarkasti läpi, arvioidaan ja sen pohjalta päätetään toimenpiteistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.