Hienostoalueen asukkaat häiriintyivät haukunnasta – koirapuisto siirretään uuteen paikkaan

LEMMIKIT Kaivopuiston koira-aitaus tullaan todennäköisesti siirtämään uuteen paikkaan. Asukkaat häiriintyivät nykyisen aitauksen sijainnista ja erityisesti koirien haukkumisesta.

Kaivopuiston koira-aitausta esitetään siirrettäväksi uuteen paikkaan asukkaiden toiveesta. Tilalle rakennetaan puisto.

Kaivopuistolaiset ovat kyllästyneet Puistokadun varrella sijaitsevassa koirapuistossa käyskentelevien koirien haukuntaan ja pitävät sitä häiritsevänä. Asukkaat ovat toivoneet aitauksen siirtämistä uuteen paikkaan, mutta sen on kuitenkin toivottu säilyvän alueella.

– Nykyinen aitaus sijaitsee liian lähellä asutusta, ja asukasyhteistyössä on päädytty etsimään aitaukselle uutta paikkaa häiriöiden takia, toteaa projektipäällikkö Raija Holopainen

Aitaus tullaan siirtämään uuteen paikkaan todennäköisesti ensi vuonna. Kaupunki on tehnyt asukkaiden kanssa yhteistyötä myös uuden paikan löytämiseksi.

Asukasyhteistyössä on päädytty etsimään aitaukselle uutta paikkaa häiriöiden takia."

Uusi aitaus sijaitsee noin 300–400 metrin päässä vanhasta aitauksesta. Paikaksi ehdotetaan Ehrenströmintien varrella olevaa aluetta vastapäätä Uunisaarta. Ehrenströmintie on yksi Kaivopuiston rantaviivaa mukailevista rantateistä. Koirapuistosta tulee olemaan merinäköala, sillä siitä on suora näköyhteys Kaivopuiston rantaan ja merelle.

– Paikka, jonne koira-aitausta ehdotetaan siirrettäväksi, on rajattu nykyisin kadun puolelta osittain pensasaidalla. Alueen läpi on kävelytie, Holopainen kertoo.

Aitauksen koko on sama kuin vanhakin eli 800 neliötä.

Kaupungilta saadun arvion mukaan Puistokadulla sijaitseva nykyinen koirapuisto lienee perustettu 1980–1990-luvuilla, entisen päiväkodin leikkipihan paikalle.

Uuden Koirapuiston suunnitelmaluonnokset ovat esillä 9.–23. huhtikuuta kaupunkiympäristön verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat sekä eteläisten kaupunginosien Facebook–sivuilla.

Vanhan aitauksen paikka on tarkoitus kunnostaa puistomaiseksi alueeksi sovittaen se osaksi Kaivopuistossa sijaitsevaa Valkoista puutarhaa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut