Hurja kuva koiranomistajille: hautausmaan portilta löytyi lihanpala täynnä neuloja

Helsingissä on tällä viikolla löydetty todennäköisesti koirien kiusaksi tarkoitettuja suklaapalasia ja nuppineuloilla ryyditettylihakimpale.

Koiranulkoiluttaja löysi kuluvalla viikolla Kallion kirkon puistosta puiden alle leviteltyjä suklaapaloja. Suklaan sisältämä teobromiini on koirille myrkyllistä.

Toinen karu tapaus on loppuviikolta, jolloin puolestaan Malmin hautausmaan Junaportin luota löytyi lihanpala, jonka sisään oli työnnetty massiivinen määrä nuppineuloja.

– Kyseessä oli suurikokoinen kieli, jossa oli runsaasti neuloja. Hautausmaan työntekijä löysi kielen portin sisäpuolelta ja kertoi siitä minulle. Lihanpaloja on joskus aiemminkin hautausmaalta löytynyt, mutta ne eivät näin räikeitä tapauksia ole olleet, arvioi Malmin hautausmaan kappelityönjohtaja Simo Siipola

Siipolan mukaan kieli oli löydettäessä jäässä, joten se on ollut ulkona varsin pitkään. Kielineuloineen on nyt tuhottu.

Poliisille tehdään Helsingissä silloin tällöin rikosilmoituksia tapauksista, joissa epäillään jonkun yrittäneen myrkyttää koiria tahallaan. Tekijää voidaan syyttää eläinsuojelurikoksesta tai vahingonteosta.

Eläinsuojelurikoksen tunnusmerkit voivat täyttyä myös silloin, kun eläimelle aiheutetaan tietoisesti kärsimystä antamalla sille ruokaa, joka on sille myrkyllistä – esimerkiksi koiralle suklaata.

Poliisi muistuttaa, että koirapuistoissa tai koirien ulkoilutusreiteillä havaituista, myrkytetyiksi epäillyistä ruokakätköistä varoitellaan usein Facebookin kaupunginosa- ja koiraryhmissä.

– Jos havaitset epäilyttäviä ruokapaloja, kerää ne pois ja varoita mahdollisuuksien mukaan muita koiranomistajia vaikka juuri sosiaalisessa mediassa, virkavalta ohjeistaa.

Asiasta voi myös tehdä rikosilmoituksen poliisille esimerkiksi sähköisesti osoitteessa poliisi.fi/sahkoinen_rikosilmoitus.

Jos joku levittäämaastoon ruokaa, tulee soittaa hätäkeskukseen, jotta poliisi pääsisi puhuttamaan epäiltyä heti.