Gaselleista povataan jo yhtä suosittua kuin JVG – näin kovassa nousussa oleva räp-nelikko vastaa hypetykseen

MUSIIKKI Gasellit ovat kasvattaneet tasaisesti suosiotaan vuodesta toiseen.

Gasellit on urallaan ollut tasaisessa nousukiidossa. Yhtyettä on povattu jopa uudeksi JVG:ksi Toni Tervo

Toni Tervo

Gasellien haastattelua sovittaessa levy-yhtiön edustaja toteaa, että "Gaselleilla on potentiaalia olla uusi JVG". Levy-yhtiö hehkuttamassa omaa artistiaan ei ole mitenkään epätavallinen skenaario, mutta kun väitettä tarkastelee lähemmin, se ei ole täysin tuulesta temmattu.

Päkän, Hätä-Miikan, Thube Hefnerin ja Musajusan muodostama nelikko on kasvattanut vuodesta toiseen tasaisesti ja jopa hiukan salakavalasti suosiotaan. Tästä saatiin osoitus muutama vuosi sitten Ruisrockissa kun Gasellit laitettiin esiintymään liian pienelle lavalle ja innokkaat fanit tukkivat festarialueen. Seuraavana vuonna yhtye olikin taas isommalla lavalla.

Kaiken hypetyksen keskellä yhtye pitää kuitenkin jalat maassa.

– Meidän tehtävä ei ole miettiä tuollaisia asioita. Meillä ei tähän mennessä ole ollut faneille sitovaa kanta-asiakkuusohjelmaa, vaan ihmiset haluaa kuunnella mitä haluaa. Tehdään vaan omaa juttua ja toivotaan, että ihmisiä kiinnostaa, Päkä summaa.

– Liikeessä pysyminen on kuitenkin meille tärkeää. Kyllähän se ollaan huomattu, että mennään eteenpäin askel jokaisella levyllä. Emme kuitenkaan pidä sitä itsestäänselvyytenä, Musajusa jatkaa.

Yhtyeen uusi biisi Riks Raks Poks on näyttänyt jatkavan kokoonpanon nousukiitoa. Saavutuksen tekee vielä vaikuttavammaksi se, että kappaletta edelsi vuoden julkaisutauko kovan keikkaputken vuoksi.

– Ollaan nyt oltu oikeastaan kaksi vuotta putkeen keikoilla. Viime vuosi oli ensimmäinen sellainen, että huomattiin keikkaa olevan niin paljon kun pystyi tekemään. Ja me vastattiin melkein kaikkeen kyllä. On ollut pakko opetella pitämään taukoakin, Hätä-Miikka kertoo.

– On myös pitänyt opetella elintapoja vähän uusiksi. Ennen kun oli yksi keikka viikossa, se merkitsi automaattisesti bileitä. Nyt kun on kolmekin keikkaa niin pitää miettiä vähän uudestaan, Thube Hefner komppaa.

Ensi vuosi on Gaselleille jo kymmenes vuosi yhdessä. Pitkä yhteinen historia auttaa esimerkiksi silloin, kun kappaleiden kirjoittamisessa kaikki eivät ole samaa mieltä.

– Ollaan oltu yhdessä niin kauan, että suurinpiirtein tiedetään millainen Gasellien soundi on. Joskus biisejä tehtäessä tulee kyllä edelleen hyviä vääntöjä, Päkä toteaa.

– Yleensä se menee niin, että joku heittää idean, joka sitten päätyy jauhettavaksi yhteiseen ideamyllyyn. Joskus prosessi menee sulavasti ja joskus ei niin sulavasti, Thube Hefner säestää.

Kovana bileyhtyeenä tunnetuille Gaselleille lähestyvä vappu on yleensä tiukkaa keikka-aikaa.

– Vappuaattona ollaan oltu pääsääntöisesti aina keikoilla. Ne ovat hyviä keikkoja, kun juhlakansaa on kunnolla liikkeellä. Vappupäivänä ollaan aika usein menty Kaivopuistoon frendien teknobileisiin. Ollaan siellä joskus heitetty yllätyskeikkaakin, Päkä muistelee.

Gasellit

Helsinkiläinen rap-yhtye, jonka muodostavat Hätä-Miikka, Päkä, Thube Hefner sekä Musajusa.

Yhtyeen perustamisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 10 vuotta.

Kokoonpanon tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Ime huiluu, Pilist kii ja Menetys

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seppo Fränti, 70, lahjoitti taidekokoelmansa Kiasmaan – "Hankin vain töitä, jotka sytyttävät minua ja osoittavat elämän merkkejä"
 2. Jannen Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 3. Kirjastoissa saa maanantaista lähtien taas viettää aikaa – koronakevät voi kuitenkin muuttaa kirjastojen toimintaa pysyvästi
 4. Espoo rakentaa uimarannoille tupakkakatoksia – "Pelkkiä tuhkakuppeja rikotaan paljon herkemmin"
 5. Hernesaaren ruoppaus alkaa – veneilijöitä kehotetaan pitämään noin 150 metrin suojaväli työkoneisiin
 6. Lukijalta: Korona lisää päihde- ja mielenterveysongelmia
 7. Laaksoon uusi jättisairaala – paikkoja yli 900, hinta yli 800 miljoonaa euroa
 8. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 9. Take away -pakkausten roskameri puistossa tuskastuttaa puutarhuria – "Kyllähän se turhauttaa, että joutuu jatkuvasti siivoamaan toisten jälkiä"
 10. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa
 11. Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina - nämä puistot auki
 12. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa
 13. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen: "Emme voi loputtomiin fiilistellä jugend-Helsingin kauneudella"
 14. Irakilaissyntyinen Baan tuli Suomeen 5,5 vuotta sitten, valmistuu nyt M:n papereilla ylioppilaaksi – suunnitelmissa tutkijan ura
 15. Opettajilla on edessään savotta – syksyllä kartoitetaan etäopetuksen aiheuttamat oppimiserot

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vierustoveri lentokoneessa yski tauotta – perusterve Eva sai maaliskuun lopussa koronan ja kävi kahden tunnin päässä kuolemasta, kuntoutuminen jatkuu yhä
 2. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 3. Jannen Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 4. Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"
 5. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa
 6. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa
 7. Ravintolalegenda Salven ratkaisu rikkoi todennäköisyydet – "Yleensä se ei onnistu"
 8. Karu päätös lähiöriidalle: miehen epäillään sytyttäneen asunnon tuleen tahallaan Kontulassa – poliisi tutkii murhan yrityksenä
 9. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen: "Emme voi loputtomiin fiilistellä jugend-Helsingin kauneudella"
 10. Kuva: Poliisilla iso operaatio Helsingissä – "Mies katolla, hirveä action päällä!"
 11. Kaupunki antoi tiukan vaatimuksen pyöräilijöille Helsingissä – "Joko ajaminen loppuu tai..."
 12. Päätoimittaja Karri Kannala: Vihreät teki virheen, kun esitti heränneensä puolustamaan Pirkkolan Keskuspuistoa vasta mielenosoituksen myötä, ja sanoi sen ääneen
 13. Take away -pakkausten roskameri puistossa tuskastuttaa puutarhuria – "Kyllähän se turhauttaa, että joutuu jatkuvasti siivoamaan toisten jälkiä"
 14. Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina - nämä puistot auki
 15. Kirjastoissa saa maanantaista lähtien taas viettää aikaa – koronakevät voi kuitenkin muuttaa kirjastojen toimintaa pysyvästi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.