Eduskunta hylkäsi esityksen Malmin kentän korvaamisesta – toiminnot voidaan ripotella eri puolille

Pitkä taistelu Helsingin Malmin lentokentän lopettamisesta sai uuden niitin keskiviikkona, kun eduskunta äänesti nurin kenttää koskevan lausumaehdotuksen.

Eduskunta hylkäsi äänin 113–68 kansanedustaja Mika Raatikaisen (ps.) ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän esityksen, jossa vaadittiin, että valtio ryhtyy toimenpiteisiin korvaavien lentokenttätoimintojen löytämiseksi.Lausumassa edellytettiin myös, että Malmin lentokentän ilmailutoiminnot turvataan, kunnes korvaava kenttä on löytynyt.

Raatikaisen esitys käsitteltiin eduskunnan hylättyä toissa viikolla kansalaisaloitteen, jossa esitettiin Malmin lentokentän säilyttämistä ilmailukäytössä. Kansalaisaloitteesta ei äänestetty, sillä puhemies katsoi, että se oli perustuslain vastainen.

Esitystä vastaan äänestivät vasemmistoliitto ja vihreät sekä SDP yhtä demariedustajaa lukuun ottamatta. Myös suurin osa kokoomuksesta ja keskustasta äänesti Raatikaisen esitystä vastaan.

Näillä näkyminen Malmin kentälle ei ole löytymässä yhtä korvaavaa, eikä kentälle ole merkintää Uudenmaan maakuntakaavassa.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on väläyttänyt, että koulutus- ja pienlentoliikenne sai uuden kaupunkikenttien verkoston. Osa Malmin nykyisistä lentotoiminnoista voitaisiin siirtää Vantaalle ja osa enintään sadan kilometrin säteelle. Bernerin näkemyksistä kertoi YleUutiset.

Kaupunkikentät palvelisivat paitsi harraste- ja kaupallista pienilmailua myös kasvavaa dronelennokkitoimintaa.

Helsingin kaupunki suunnittelee rakentavansa Malmin kentän paikalle uuden asuinalueen.

Edit klo 11.12: Lisätty tieto äänien jakautumisesta puoleiden kesken.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut