Kolmikymppisten aamusta puuttuu tärkeä rutiini – voi johtaa painon jojoiluun

TERVEYS Yllättävän moni suomalainen jättää aamupalan väliin, vaikka sen tärkeyttä on korostettu pitkään.

Kiire on yleisin syy, miksi suomalaiset jättävät aamiaisen väliin. Aamiainen saatetaan sivuttaa myös ruokahaluttomuuden tai laihdutamisen vuoksi. Eniten kiireestä kärsivät nuoret aikuiset. 18–34-vuotiaista suomalaisista vain noin puolet aloittaa päivänsä aamiaisella.

Tiedot käyvät ilmi tutkimusyhtiö YouGovin toteuttamasta kyselystä, jonka tilasi Herbalife.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira suosittelee, että aamupalan lisäksi terveelliseen päivään kuuluu lounas, päivällinen ja yksi tai kaksi välipalaa. Eviran mukaan säännöllinen ateriarytmi pitää veren glukoosipitoisuuden tasaisena, hillitsee näläntunnetta sekä vähentää houkutusta naposteluun. Kun ruokailurytmi on kunnossa aamiaisesta lähtien, painonhallinta on helpompi pitää pysyvänä. Näin riski painon nousuun ja laskuun eli jojoiluun vähenee.

Suomalaisten mielestä lounas on yleensä päivän tärkein ateria. Tutkimuksen mukaan lounasta suosi joka kolmas vastaaja. Aamupalaa pidetään lähes yhtä tärkeänä, sillä 29 prosenttia kaikista suomalaisvastaajista nimesi sen tärkeimmäksi

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut