Uusi koulu ja päiväkoti tulossa Lauttasaareen – paikkaavat tilapulaa

Alustava luonnos koulusta Vattuniemenkadulta nähtynä. Havainnekuva. Jeskanen-Repo-Teränne Arkkitehdit Oy

Jussi Vehkasalo

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta on hyväksynyt asemakaavamuutoksen uuden ala-asteen koulun ja päiväkodin rakentamiseksi Vattuniemenkuja 4:ään.

Kaavaratkaisulla lauttasaarelaistontin käyttötarkoitus ehdotetaan muutettavan yleisten rakennusten korttelialueeksi koulua ja päiväkotia varten. Alueelle on suunniteltu neljäkerroksista uudisrakennusta, johon sijoittuisi koulu noin 600 oppilaalle ja päiväkoti reilulle 220 lapselle. Lauttasaaressa on nykyisellään pulaa koulu- ja päiväkotipaikoista.

Tontilla on nyt vuonna 1982 valmistunut toimitilarakennus, jossa on muun muassa tuotanto- ja toimistotiloja, myymälä- ja näyttelytilaa ja yksi asunto. Rakennus on tarkoitus purkaa. Kaupunki omistaa tontin, olemassa oleva ja tuleva uusi rakennus ovat yksityisessä omistuksessa.

Kaavaratkaisun yhteydessä on laadittu liikennesuunnitelma, jonka mukaan Vattuniemenkadun ja Vattuniemenkujan risteysalue muutetaan korotetuksi liittymäksi ja koulun portille rakennetaan suojatie. Vattuniemenkujalle varataan pysäköintitilaa saattoliikenteelle sekä lisätään töyssyjä ja jalkakäytävän levennys suojatien kohdalle.

Kaavamuutosta käsitellään myöhemmin kaupunginvaltuustossa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut