Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Osa Helsingin legendaarisesta ravintolasta muuttui nepalilaiseksi

RAVINTOLAT Legendaarinen menomesta on ollut samalla paikalla jo 55 vuotta.

Osa Malmin ikonisesta ravintolasta eli Tillikasta on muuttunut nepalilaiseksi ravintolaksi.

Ravintolan nimi on Manakamana ja ravintolasta kerrottiin HU:lle, että se aukeaisi pääsiäisen tienoilla. Nepalilaisravintola sijaitsee Tillikan Latokartanontien puoleisessa osassa.

Tillikka on siis avoinna edelleen, kuten on ollut vuodesta 1963 alkaen.

Rakennuksen purkaminen ei ole niin yksinkertaista."

Tillikkaan liittyy myös Helsingin kaupunginvaltuuston 14. maaliskuuta hyväksymä Malmin asemaseudun asemakaavamuutos. Se koskee myös Latokartanontie 5:ssä sijaitsevaa liiketaloa, jossa ovat esimerkiksi ravintolat Tillikka ja Manakamana sekä Saiturinpörssi.

Kaava mahdollistaa asuinkerrostalojen rakentamisen Latokartanontie 5:een.

Tontin ja rakennuksen omistavan Malmin Liiketalo Oy:n toimitusjohtaja Antti Koljonen ei lähde arvailemaan, milloin vanha liikerakennus mahdollisesti puretaan uudisrakennusten alta.

–Kun on useampi osakkeenomistaja, niin rakennuksen purkaminen ei ole niin yksinkertaista. Tämä kaavapäätös on aivan tuore, siinä on vielä valitusaika käynnissä. Uskoisin kuitenkin, että Malmin Liiketalo Oy ei lähde tonttia rakennuttamaan, Koljonen sanoo.

Asemakaavan muutos mahdollistaa myös muun muassa kahden suuren tornitalon rakentamisen bussiterminaalin eteläpuolelle.

Latokartanontie 5:n kiinteistö on arkkitehti Niilo Kokon suunnittelema, se valmistui vuonna 1963. Alun perin rakennuksessa toimivat poliisitalo, Alko sekä tanssi- ja ruokaravintola Tillikka. Helsingin kaupunginmuseon johtokunnan lausunnon mukaan liiketalo on paikallishistoriallisesti merkittävä mutta edellytyksiä suojeltavaksi kohteeksi ei ole.