Taajamasusiyhdistys vaatii: "Kotipiiriin tuleva susi pitäisi saada ampua ilman valsseja"

KARJAA | Sudet jakavat jyrkästi mielipiteitä puolesta ja vastaan.

Etelä-Suomen susikannan lisääntymistä vastustavalle Taajamasusi ry.:lle on nyt perustettu oma paikallisyhdistys läntiselle Uudellemaalle.

Paikallisyhdistyksen puheenjohtajana on tammisaarelainen Mikael Ahrenberg

Yhdistys rekisteröitiin 5.3. nimellä Taajamasusi Ekenäs-Hangö.

– Kaikki raaseporilaiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Me vain rajasimme aluetta Tammisaareen ja Hankoon, koska Raasepori on niin laaja alue, kertoo Ahrenberg.

Yhdistyksessä on vajaat kymmenen jäsentä.

– Tämä on vasta kuukauden ikäinen yhdistys. Kyllä jäseniä tulee kun sana leviää. Tarkoituksemme on jakaa susista oikeaa tietoa, kertoo Ahrenberg.

Uuden paikallisyhdistyksen ensimmäinen tilaisuus oli keskiviikkoiltana Karjaalla Lärkkullan opiston auditoriossa järjestetty "Livet med varget"-susiseminaari. Pohjoismainen, ruotsinkielinen seminaari houkutteli noin 70 ihmistä auditorioon. Tilaisuuteen oli ennakkoilmoittautuminen ja kaksi susien ystäväksi tunnistettua ihmistä käännytettiin auditorion ovelta pois.

Illan ensimmäinen alustaja oli ruotsalainen lakimies Bernt Lindqvist 88-vuotias Lindqvist on työskennellyt 50 vuotta lakimiehenä ja erikoistunut etenkin metsästyslainsäädäntöön. Lindqvist kertoi osuudessaan susikannasta ja metsästyslainsäädännöstä Venäjällä, sillä hän on ollut Venäjän hallituksen neuvonantajana asiassa.

Illan toisena pohjoismaisena alustajana oli tohtori Øyvind Øverli Oslon yliopistosta. Hän kertoi Norjan susikannasta.

Päähuomion vei kirjailija Kaj Granlund, joka vieraili Raaseporissa jo viime vuonna Tammisaaren susi-illassa.

– Susi on luonnon älykkäimpiä eläimiä ja sille on opetettava, että ihminen on vaarallinen. Kotipiiriin tuleva susi pitäisi saada ampua ilman valsseja.

Granlundin mukaan nuoret sudet ovat yleensä vaarattomia, mutta 2-3 vuoden iässä niiden agressiivisuustaso usein kasvaa. Noin 30 prosenttia susista voi olla aggressiivisia ihmistä kohtaan. .

Mikael Ahrenbergin mukaan on väärin, että EU velvoittaa Suomen ylläpitämään elinvoimaista susikantaa. Kaj Granlund on samoilla linjoilla.

–  Suomalaiset ovat EU:ssa sellaisia partiopoikia.

Paikallisyhdistys rekisteröity 5.3.

Taajamasusi ry on huhtikuussa 2012 perustettu yhdistys. Sen tavoitteena on vaikuttaa Suomen susipolitiikkaan siten, että ihmisten turvallisuutta parannetaan poistamalla asuinalueiden lähellä liikkuvat sudet.

Tammisaaren ja Hangon paikallisyhdistys on rekisteröity 5.3. Siihen saa yhteyden Taajamasusi Ekenäs Hangö - facebooksivujen kautta.

Puheenjohtajana toimii tammisaarelainen Mikael Ahrenberg

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut