Nyt tämäkin on laillista: Viinaa sisältävän jäätelön vahvuus on jopa 4,7%

Liköörijäätelöä myydään kahden desilitran pikarissa, jota koristaa uusikaupunkilaisen tatuointitaiteilija Markus Kotirannan fiktiivinen piirros joulupukista ja varsin nuorekkaasta joulumuorista. Bad Santa

Aapo Siippainen

Suomalainen Bad Santa -yritys alkaa valmistaa alkoholipitoista liköörijäätelöä. Tuote sai valmistus- ja vientiluvan maaliskuussa voimaan tulleen uuden alkoholilain myötä.

Jäätelössä on alkoholia 3,8–4,7 prosenttia makuvaihtoehdosta riippuen. Se on siis yhtä vahvaa kuin yleisimmät kaupassa myytävät siiderit ja oluet. Eri makuina on salmiakkilakritsi, päärynä, hunajarommi ja viskikahvi.

Yrityksen toimitusjohtaja Jens Lönqvist kertoo, että Bad Santa -nimi kuvaa leikkimielisesti joulupukin vapaa-ajan alter egoa.

–Hyvä ja kiltti joulupukki, joka vie lahjoja kaikille maailman lapsille, tarvitsee myös omaa aikaa. Joulupukkihan ei ole varsinaisesti ”viinamäen miehiä” ja niinpä hän nauttii alkoholinsa herkullisena jäätelönä.

Turussa valmistettava tuote tulee markkinoille toukokuussa.

–Tähtäämme välittömästi myös kansainvälisille markkinoille ja myynti Virossa alkaa samaan aikaan kuin Suomessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut