Miltä Nylon Beat kuulostaisi, jos bändi perustettaisiin tänä päivänä? – Erin Anttila kertoo

MUSIIKKI Katolilaiselle muusikolle pääsiäinen merkitsee perinteitä. Nykyään hän saa kiksinsä onnistuneesta makaronilaatikosta.

Erin nauttii täysin rinnoin perhearjen pyörittämisestä ja keikkailee sen lomassa. Kesällä tulee kuitenkin hetkeksi paluu Nylon Beat -aikoihin. Mikko Harma

Toni Tervo

Erin Anttilalle pääsiäinen on, kuten monelle muullekin, merkinnyt perinteitä.

Laulajan kotikasvatus kuitenkin poikkeaa hiukan suomalaisesta valtavirrasta, sillä hän on uskonnoltaan katolilainen.

– Katolilaiselle pääsiäinen on tietenkin suuri juhla. Minulla on tietyt perinteet, kuten messuun meno äitini kanssa. Se on hänellä tärkeää ja muistan itsekin lapsena, että olihan se tietyllä tavalla maagista. Toinen perinne on pääsiäismunien piilotus pihalle, Erin hymyilee.

– En ole kuitenkaan kovin aktiivinen katolilainen. Ripilläkin kävin viimeksi kun pääsin ripille. Lapsenakin keksin rippipapille päästäni asioita, joita olin muka tehnyt, koska tuntui, että jotain piti olla. Seuraan kuitenkin yhä asioita. Uusi paavi vaikuttaa esimerkiksi hyvältä tyypiltä, joka on oikeassa elämässä kiinni eikä yritä olla kuningas.

Tällä hetkellä Erin nauttii rauhallisuudesta ja biisien kirjoittamisesta ennen tulevaa keikkakevättä ja kesää. Kahden lapsen äitinä hän elää musiikin lomassa tavallista perhearkea.

–  Elän aika tavallista elämää ja kun miettii sitä vaikkapa Nylon Beat -tausta vasten, saan siitä edelleen aika hyvät kiksit, kun vaan selviän normaalista arjesta leipoen muffinsseja ja kokaten makaronilaatikkoa.

–  Tässä elämäntilanteessa saan yhtä hyvän fiiliksen siitä, että esiinnyn satojen ihmisten edessä kuin siitä, että tilaan netistä uudet lakanat. Se on mahtavaa, Erin nauraa.

Muusikko kuvailee keikkailunsa olevan nykyään enemmänkin täsmäiskuja kuin pitkiä kiertueita. Pian hän pääsee toteuttamaan yhden unelmansa ja keikkailemaan akustisesti.

– Olemme keikolla käyttäneet jonkin verran akustista settiä, mutta akustisuus ei kuitenkaan ehkä sovi parhaiten festareille ja kahdelta aamuyöllä yökerhoihin. Mietimme siis, että miksi ei tehtäisi kokonaista kiertuetta, missä ihmiset saavat istua ja kuunnella. Se on minulla ollut vähän haavekin.

– Akustisessa keikassa on normaaliin keikkaan verrattuna ehkä enemmän sävyä. Teksti saa uusia ulottuvuuksia ja laululla on entistä isompi rooli. Myös erilaiset instrumentit, kuten vaikkapa viulu, pääsevät paljon paremmin oikeuksiinsa.

Akustisen kiertueen jälkeen kesällä Erin päätyykin sitten ihan päinvastaiseen tilanteeseen. Hänen ja Jonna Geagean läpimurtoyhtye Nylon Beat tekee vuosien jälkeen paluun keikkalavoille.

Yhtye tunnettiin energisistä bilekappaleistaan ja Erin muisteleekin bändin yhteistä aikaa lämmöllä.

– Se oli omalla tavallaan huoletonta elämää. Hypättiin vaan keikkabussiin ja pistettiin menemään. Samalla se oli kuitenkin kahdelle nuorelle mimmille aika kova vastuu. Me kuitenkin työllistimme kymmeniä ihmisiä. Ei sitä silloin ajatellut.

Nylon Beat inspiroi aikoinaan useita nykypäivänkin nuoria naisartisteja. Mutta millaista duon musiikki olisi, jos se perustettaisiin tänä päivänä?

 Luonnollisesti musiikki olisi tänä päivänä aika erilaista. Se olisi nopeampaa ja modernimpaa. Sosiaalisessa mediassa olisimme ihan kreisejä snäppikuningattaria. Onneksi sitä ei ollut siihen aikaan, Erin nauraa.

Erin Anttila

Suomalainen laulaja.

Tuli tunnetuksi Nylon Beat -duosta. Esiintyi tuolloin tyttönimellään Koivisto.

Nylon Beatin lopetettua Erin työskenteli vaatekaupan varastossa.

Teki paluun suomenkielisenä sooloartistina vuonna 2011.

Osallistui Vain Elämää -ohjelman ensimmäiselle tuotantokaudelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 2. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 3. Energiayhtiön kilpailusta napsahti kaksi 5000 euron voittoa helsinkiläisille junnuseuroille – "Osa rahoista menee perheille, joilla tiukka taloudellinen tilanne"
 4. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 5. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 6. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 7. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 8. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 9. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 10. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 11. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 12. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 13. T24: Eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoitusta syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna – Silloin ajetaan Rally Estonia
 14. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 15. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 2. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 3. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 4. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 5. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 6. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 7. IS: Turkulainen Kristina ällistyi – Postissa tuli kirje ja 1200 dollaria presidentti Donald Trumpilta
 8. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 9. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 10. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 11. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 12. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 13. Rautatieaseman historialliseen lippuhalliin avattiin uusi ravintola – tältä sisällä näyttää nyt
 14. T24: Viru-hotellin uusi johtaja Sari Sopanen: Paluu Tallinnaan on paluu juurille
 15. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.