Nyt se on julkista: Näin saat toimivien peltipoliisien tiedot suoraan navigaattoriin

Kuvakaappaus Liikenneviraston sivulta. Kuvakaappaus

Aapo Siippainen

Poliisi ja Liikennevirasto ovat julkaisseet kartan, johon päivitetään toiminnassa olevien automaattivalvontakameroiden paikkoja. Viisi tänään paljastetustakamerastaon pääkaupunkiseudulla, kuten Kehä I:n varrella. Loput noin 20 kamerasta ovat eri puolilla Suomea. Valtakunnallisesti kameroita on päällä keskimäärin 120.

Aktiiviset kamerat näkyvät navigaattorissa, mikäli siinä on liikennetiedot päivittävä ominaisuus.

– Tähän asti navigaattorit ovat näyttäneet kaikki valvontakameratolpat. Jatkossa osa navigaattoreista näyttää myös erikseen ne paikat, joissa palveluun ilmoitetut automaattivalvontakamerat ovat, kertoo ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisilaitokselta.

Kokeilu kestää kolme kuukautta, ja palvelu löytyy Liikenneviraston nettisivulta Tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta.

– Pyrimme tehostamaan jatkuvasti näkyvyyttä ja tiedottamista liikennevalvonnasta, sillä näkyvyyden on huomattu vaikuttavan ihmisten liikennekäyttäytymiseen. Uskomme, että automaattivalvontapaikkojen avoimella kertomisella on vaikutusta liikenneturvallisuuteen, Pasterstein arvioi.

Kerralla palvelussa on esillä noin 25 kameraa.

– Nopeusvalvontakameroita vaihdellaan säännöllisesti tolpasta toiseen, Pasterstein kertoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Poliisi löysi entistä hurjemman sakkorysän – Helsingissä kamera välähtää 25 sekunnin välein 22.3.2018 14:16

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut